fbpx
Matochresebloggen
Skywheel of Tallinn
Tallinn

Skywheel of Tallinn – The Mumm VIP Experience – 120 meter upp i luften

Många storstäder har ett pariserhjul som en turistattraktion med bra utsikt! London har sitt London Eye. I Dubai finns världens högsta pariserhjul – Ain Dubai som är 250 meter hög. Och 2018 fick Tallinn ett pariserhjul, som kommer lite extra högt upp då det är placerat på toppen av köpcentrumet T1 mall.

Skywheel of Tallinn

Skywheel of Tallinn – The Mumm VIP Experience – 120 meter upp i luften

I detta pariserhjul, som kommer 120 meter över havet finns 27 gondoler som långsamt gå runt runt, för en oslagbar utsikt över Tallinn. Hur maxar man då denna upplevelse? Ja, genom att boka “The Mumm VIP Experience”. En gondola med klädsel i rött skinn, där det ingår en flaska kall Mumm. Så lyxigt och kul sätt att kolla in staden från ovan.

Skywheel of Tallinn
Skywheel of Tallinn

Och om man, som vi inte hinner med hela flaskan under åkturen är man välkommen att ta med sig den in i “the Mumm Lounge”. – även den med fin utsikt.

Skywheel of Tallinn

Att ta denna Mumm-experience där det ingår champagne är såklart det dyraste alternativet – 100 Euro för upp till fyra personer. En vanlig biljett kostar 10 euro per person. Läs mer på Skywheels egen hemsida här.

Weekendresan till Tallinn gjordes i samarbete med Visit Estonia. Tankar och åsikter som alltid mina egna.

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

  • Reply
    Guide till Tallinn - alla mina tips för en weekend i Tallinn!
    13 december, 2022 at 10:28

    […] Vill ni starta med att kolla in Tallinn från ovan, med ett glas bubbel i handen kan jag rekommendera Skywheel of Tallinn – The Mumm VIP Experience. I detta pariserhjul, som kommer 120 meter över havet finns 27 gondoler som långsamt går runt, för en oslagbar utsikt över Tallinn. Hur maxar man då denna upplevelse? Ja, genom att boka “The Mumm VIP Experience”. En gondola med klädsel i rött skinn, där det ingår en flaska kall Mumm. Så lyxigt och kul sätt att kolla in staden från ovan. Läs mer om det här. […]

Lämna gärna en kommentar