Billigt och bra hotell på Heathrow Flygplats

Dela inlägget:

Vi flog med ett dagflyg hem från Sri Lanka och landade på Heathrow först vid 20.30, då det inte fanns något flyg samma dag vidare till Stockholm. Så vi ville ha ett billigt och bra hotell på Heathrow Flygplats för att sova en natt på, då vårt flyg hem gick tidigt på morgonen nästa dag.

Några dagar innan vi flög hemåt började jag googla och kollade omdömen på Tripadvisor. samt kolla var de olika alternativen låg i förhållande till flygplatsen och de olika terminalerna. Massor med alternativ, som såg ut att ligga bra till allihop – eller?

Billigt och bra hotell på Heathrow Flygplats

.

Att tänka på när man bokar hotell på Heathrow Flygplats

Kartan luras lite då det är längre än man kan tro från hotell strax utanför flygplatsen till terminalen och en bra bit mellan de olika terminalerna.

Kommer man sent kanske man vill ha ett hotell så nära den terminal man landar på som möjligt. Har man däremot ett tidigt morgonflyg kanske det är närheten till den terminal man flyger hem ifrån som är viktigare. I det senare fallet kanske man inte ens vill ha frukost på hotellet utan sova lite extra och äta något efter man passerat säkerhetskontrollen på flygplatsen.

Jag hade inte koll på vilken terminal vi skulle resa hemifrån, så jag bokade bara ett hotell som såg billigt och bra ut. Antingen är jag dålig på att Googla, men det verkar inte finnas någon komplett guide online för vilken terminal som respektive flyg avgår från likt den jag gjort i detta inlägg – Vilken terminal på Arlanda går flyget från? Flyger man med British Airways finns dock en sida (som jag hittade först senare – den hittar man här).

Premier Inn Heathrow Airport Terminal 4 

Det hotell vi bestämde oss för var Premier Inn Heathrow Airport Terminal 4. Fräscht enligt omdömena på Tripadvisor och kostade bara 650:- för två vuxna och två barn. Då ingick inte frukost, men vi skulle ända lämna hotellet vid 05.45 så frukosten kvittade.

Här var det faktiskt klart bättre än förväntat, massor med skärmar för incheckning och flera personer som visade hur vi skulle göra för att få ut rumskorten. Rummet var fräscht, men med utfälld bäddsoffa och extrasäng för barnen var det inte så mycket golvutrymme kvar. Vad gör det om man bara ska sova 8 timmar och sedan resa vidare? Det fanns även en stor restaurang med frukostmatsal här såg jag, men inget vi nyttjade alltså.

Billigt och bra hotell på Heathrow Flygplats
Billigt och bra hotell på Heathrow Flygplats Premier Inn Heathrow Airport Terminal 4

Ta sig mellan hotell och terminaler på Heathrow

Man kan ta både Heathrow Express utan kostnad mellan de olika terminalerna och så finns det gratis shuttlebussare mellan hotellen och terminalerna på Heathrow. Men när vi landade vid terminal 3 och skulle ta oss till vårt hotell på terminal 4 var vårt tålamod inte på topp efter en lång resa och efter att ha letat efter en shuttle en stund mellan terminalerna tog vi en taxi istället. Några minuter tänkte vi, men det tog över tio minuter och kostade 25 pund.

Dagen efter skulle vi ta oss från hotellet vid terminal 4 till terminal 5. Här kan man alltså ta en shuttlebuss eller gå tio minuter till Heathrow Express till terminal 5. Men vi valde att sova en stund extra och beställde en Uber istället. Som inte kom. Jag ringde och föraren var ”strax där”. Men denne kom inte och jag såg stressad på kartan i Uber-appen hur denne körde runt i cirklar utan att hitta hotellet. Jag ringde igen och han sa åter att han snart var där.

Stressad sprang jag upp till vägen och såg en buss skyltad med ”Heathrow T5”. Kom! Ropade jag till familjen och vi rusade till bussen som väntade när vi kom springande. Vi hoppade på och var nu äntligen på väg till Terminalen. Det visade sig dock att det var en vanlig buss vi hoppat på, men chauffören låt oss åka med gratis ändå.

Med bara en kvarts marginal kom vi fram till terminal 5, som så här tidigt var ganska tom, men det tog ändå en evighet i säkerhetskontrollen. Men vi hann med flyget!

Bo vid terminalerna på Heathrow

Om man lägger tre gånger så mycket pengar på boendet som vi gjorde bor man 100 gånger närmare. När jag gjorde min research var det dessa två hotell nedan som verkligen stack ut både i närhet klart lyxigare, Så har man lite mer tid att spendera på flygplatsen kan dessa vara bra alternativ!

Hotell vid terminal 5 på Heathrow

/innehåller annonslänk/ På Heathrow Terminal 5 är det femstjärniga Hotel Sofitel London Heathrow som är det enda som ligger i samma byggnad som terminalen. Detta femstjärniga hotell ser dock så härligt ut att det skulle ta emot lite att bara sova där utan ta del av spa och den stora frukostbuffén!

Hotell vid terminal 2 på Heathrow

/innehåller annonslänk/ Terminal 2 på Heathrow rankandes 2018 till ”World’s Best Airport Terminal” i Skytrax’s World Airport Awards. Här öppnade sommaren 2019 Hilton Garden Inn London Heathrow Terminal 2, som liksom Sofitel på vid terminal 5 ligger precis vid terminalen, men detta då vid terminal 2.

Tidigt flyg från Stockholm?

/innehåller annonslänk/ Har du istället ett tidigt flyg från Stockholm, eller kommer fram så sent att du vill bo på flygplatsen en natt innan du åker vidare hem? Då kan jag tipsa om Clarion Arlanda som ligger mellan terminal 4 och 5. Läs mer om det här!

Har du några fler tips om billigt och bra hotell på Heathrow Flygplats? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...