Roadtrip till Västkusten – våra planer

Dela inlägget:

Nu ger vi oss iväg på årets roadtrip till Västkusten. Och det blir snarlikt den roadtrip vi gjorde förra året. Men vi kommer stanna på lite nya platser, stanna lite längre på flera av stoppen och så besöka släkt och vänner i högre utsträckning än sist.

Roadtrip till Västkusten

Fortfarande är inte så mycket än själva boendena på vägen planerade – så kom gärna med tips om vad vi inte ska missa på årets roadtrip – som börjar på västkusten!

Stopp #1: Hönö i Göteborgs Skärgård

Från Dalarna åker vi hela vägen till Hönö i Göteborgs Skärgård. En lång resa på dryga sex timmar i bil – plus stopp på vägen. Men så mycket vi ser fram mot att komma fram! Vi ska bo på Hotell Trubaduren i tre nätter och ha det som bas när vi utforskar Hönö. Salta bad och goda skaldjur är några av de saker jag ser fram emot!

#2 Vidare till Göteborg

Efter ett par dagar i skärgården åket vi mot Göteborgs city för en natt. Jag ska ta med min fru till en riktigt bra restaurang som jag velat äta på länge och planen är att barnen då får middag innan och stannar på hotellet. Denna gång bor vi inte fullt mitt i smeten som tidigare (då vi bott på exempelvis Clarion Post och Hotell Eggers) utan på Radisson Blu Riverside Hotel som ligger på Hisingen och har en takterrass med spa som har denna vy över hamnen och Göta älv.

Roadtrip till Västkusten

#3 Surfparadiset Varberg

Efter Göteborg fortsätter vi längs kusten ner till surfparadiset Varberg och hälsar på några vänner som har sommarställe där. Hoppas på fint väder och trevligt häng hemma hos våra vänner. Och så lite sightseeing i Varberg också såklart!

Roadtrip till Västkusten

Två nätter är ju lagom att bo kvar som gäst, så efter det lämnar vi västkusten och tar oss mot Östergötland, med ett stopp på vägen.

#4 Hooks Herrgård utanför Jönköping

Vägen mot Östergötland går via Jönköping och strax utanför Jönköping ligger Hooks Herrgård. Här stannar vi en natt för att dela upp resan hem i lite mindre portioner än det blir på vägen ner. Hooks herrgård är dels känt för att ha riktigt bra mat, men har även en fint spa, så denna ”paus” på resan hemåt ser vi verkligen fram emot!

Hooks Herrgård utanför Jönköping

#5 Släkt och vänner i Östergötland

Vi avslutar roadtrippen med en liten turné hos släkt och vänner i Östergötland, innan vi tar oss upp till landet i Dalarna igen. Mina syskon har trevligt nog hälsat på oss redan uppe i Falarna, men min mamma och pappa har jag inte träffat sedan i vintras, pga att de isolerat sig. Nu ska vi ses – med ordentligt avstånd ute i naturen!

Häng med på Instagram!

Som vanligt kommer jag lägga upp frekventa stories på Instagram under resan – så följ mig gärna där! Och för er som är sugna på att läsa mer detaljer om årets roadtrip till Västkusten kommer det såklart reportage här på bloggen!

Några av tidigare års roadtrips

Planera roadtrippen med Google Maps

Som vanligt har jag planerat roadtrippen med Google Maps, så smidigt. Läs mer om hur jag brukar lägga upp en reseplanering med Google Maps här.

Fler resebloggare som åker på roadtrips i Sverige

  • Peter & Helena på Freedomtravel.se är ute på en lång roadtrip i Sverige med husbil som de lägger upp nya inlägg om dagligen. Kolla in bloggen här.
  • Maria som bloggar på Fantasydining.com åkte på en roadtrip i Halland bland paradisgårdar, gårdsbutiker, självplock och vingårdar. Kolla in den resan här.
  • Daniel på Dryden.se har ingen roadtrip planerad i år men gjorde en till södra Sverige förra året. Kolla in den resan här.
  • Inger som bloggar på hallojvarlden.com lät vädret styra var de skulle åka. Kolla in deras rutt här.
  • Helena på ohdarling.org roadtrippade till Vildmarksvägen. Läs mer här.

4 kommentarer

    • Tack Annika, ja – älskar västkusten och att toppa det med lite bra stopp och besök på vägen blir ju ännu bättre!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...