Saker att göra i Varberg – kallbad, hopptorn och restaurangtips

Dela inlägget:

Varberg, en stad som de flesta verkar ha en positiv inställning till. Så även jag efter vårt senaste besök här för ett par år sedan. Då var jag i Varberg med vår son och då badade vi på Apelviken, lekte på Spökitetsparken i Varberg, besökte Varbergs fästning och åt glass i solen vid Kallbadhuset. (Läs mer om det här).

Denna gång när vi kom till Varberg var vädret inte lika fint – och barnen äldre. Så vi skippade solbad på Apelviken och lekplatsen och startade med att testa ett nytt hopptorn som numera finns på Fästningsbadet intill Varbergs Kallbadhus, Sen värmde vi oss i bastun på nakenbadet, kollade in fästningen och åt lunch på Gästis.

Fästningsbadet i Varberg

Fästningsbadet i Varberg är en ny plats att bada på i Varberg. Här finns soldäck, badbrygga och ett 3.75 meter högt hopptorn. Den mulna dagen vi var där var vi nästan ensamma, förutom en familj i våtdräkt. Jag och sonen lät oss dock inte avskräckas utan hoppade på!

Fästningsbadet i Varberg
Fästningsbadet i Varberg

Kallbadhuset i Varberg

Efter hopp i duggregnet var vi lätt frusna. Så det var perfekt att fortsätta till en annan plats vi inte gick in till sist – Kallbadhuset. (Min fru och dotter som inte var sugna på hopp i regnet gick direkt hit). Kvinnor och män har skilda delar i detta nakenbad (vars entré ni ser överst i detta inlägg), som har bastu och en del för att svalka sig i havet.

Kallbadhuset i Varberg
Kallbadhuset i Varberg

Varbergs Fästning

Vi passade också på att gå en sväng upp på Varbergs Fästning när vi ändå var i närheten. Så pampigt och verkligen härlig utsikt. Men väldigt blåsigt denna dag så vi gick snabbt ner igen!

Lunch på Gästis café i Varberg

Min fru som är expert på att googla fram bra lunchställen guidade oss till Gästis café i Varberg där vi åt lunch. Riktigt mysigt ställe som vi verkligen kan rekommendera, Från Kallbadhuset passerar man foodtrucks och pizzerior, men gå inte på dessa lockelser utan fortsätt hit om ni vill ha en lite bättre lunch – eller åk ner till Apelviken där det finns fler härliga restauranger.

Efter lunch lämnade vi Varberg för att fortsätta vår Roadtrip. Fortfarande med suget kvar att se mer av dessa härliga trakter kring Varberg och Falkenberg och ta den där surfkursen jag fortfarande har kvar på min bucket list!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...