fbpx
Matochresebloggen
Roadtrip

Roadtrip 2015 – Skara, Båstad, Falsterbo, Österlen och Örebro

När våra barn var små gillade de inte att åka bil alls, så vi försökte resa när de skulle sova eller liknande om vi skulle längre sträckor. Att åka på bilsemester fanns inte på kartan. Men, i takt med att de blev äldre gick det bättre och bättre att åka bil och förra året gav vi oss ut på vår första riktiga roadtrip med bil.

Roadtrip 2015 – Skara, Båstad, Falsterbo, Österlen och Örebro

Start i Skara

Vi startade på landet i Dalarna och åkte ner till Skara, där vi besökte Skara sommarland en dag.

Det var inget vidare badväder, men man kunde hyra våtdräkter som gjorde att vi ändå kunde testa alla vattenrutschbanor utan att frysa ihjäl!

Efter en heldag på Skara Sommarland bodde vi en natt på ett Best Western Jula Hotell bara fem minuter från Sommarland. Hotellet har ovanligt mycket intressant konst som den tidigare ägaren – som även grundade butikskedjan Jula – köpte in.

Skåne

Efter en natt och ännu en stor hotellfrukost fortsatte vi ner till Skåne och hälsade på vänner som hyrde sommarhus strax söder om Båstad. En dag var vi en sväng inne i Båstad och hängde på Badkrukan – stranden mitt i stan.

Mest badkrukor på denna strand, men bra drag från beachklubben! #båstad #badkruka

A post shared by Matochresebloggen.se (@matochresebloggen.se) on

Det var mitt under Tennisveckan, så vi pappor och mammor turades om att passa barnen vid stranden och ta en promenad för att kolla in stan. Utanför Peppes Bodega sprang jag på en kollega som sommarjobbade där som skrev upp oss på gästlistan, så efter middagen när alla barn sov åkte jag och kompisen vi hälsade på in till Peppes Bodega några timmar och höjde medelåldern rejält.

Vi stannade två nätter hos våra vänner och som de goda gäster vi är lagade vi middagen en av dagarna. Till förrätt vår paradrätt grillade räkor!

Sedan fortsatte vi söderut ner till Falsterbo och hälsade på några andra vänner. Vi hängde med dem på härliga stora Falsterbostranden och det enda som vi saknade var solen.

Roadtripen fortsätter och nu är vi i #Falsterbo. Fantastisk strand, nu saknas bara sommarvädret! #roadtrip2015

A post shared by Matochresebloggen.se (@matochresebloggen.se) on

Våra vänner i Falsterbo bor mysigt precis vid havet, men i en pytteliten lägenhet, så efter middag hos dem åkte vi in till Malmö och bodde en natt på Scandic Triangeln. Ett av Malmös högsta hotell och härlig utsikt att vakna upp till!

Cool vy från 16:e våningen! #scandictriangeln #malmö

A post shared by Matochresebloggen.se (@matochresebloggen.se) on

Österlen

Efter stor hotellfrukost åkte vi vidare till vänner som hyrde hus på Österlen. De hade bott där flera år i rad och hade stenkoll på vad man skulle göra, se och äta där. Jag gjorde en summering av den resan för ett par veckor sedan här.

Österlen

Vi bodde en natt hos våra vänner och en natt på Vitemölla Badhotell som ligger strax utanför Kivik, ett stenkast från havet. Blev lite starstrucked när vi mötte Carola med familj på stranden nedanför hotellet.

IMG_7242.JPG

Örebro

Sedan åkte vi mot dalarna och landet igen, men tog en natts stopp i Örebro på ett B&B. Innan vi åkte den sista biten badade vi några timmar på ett av Sveriges största äventyrsbad – Gustavsviksbadet i Örebro. Minns ni förra årets sommarväder så förstår ni varför vi ville värma oss på ett inomhusbad! Vi testade dock även deras utomhusdel, men var i stort sett ensamma där.

En härlig vecka med många nya upplevelser. Detta år gör vi en ännu längre Roadtrip- till Danmark. Läs mer om den här.

Andra svenska resebloggare som bloggat som sina roadtrips:

Sara om “Jönköpings toscana”. Lina som ofta åker till västkusten. Dryden som samlat alla sina bilresor här. Daniela som även hon varit på Österlen. Helena och Peter som roadtrippar med husbil. Och Gunilla om roadtrips i Västerbotten!

Var åker du helst på roadtrip? Kommentera gärna!

Du kanske också är intresserad av...

3 Comments

 • Reply
  Jenn - forever abroad
  20 juli, 2016 at 09:40

  Jag har varit på en del roadtrips i Norden (Norge, Sverige, Finland, Danmark) som barn och gillade det vad jag kan minnas! Det tråkiga är att man inte minns alla vackra vyer, så vill gärna göra om det nu i vuxna år 😉

  • Reply
   christianmuda
   20 juli, 2016 at 09:45

   Håller med, svårt att minnas – du får starta en egen blogg eller lägga upp bilder på t ex Instagram som minnen på nästa trip!

 • Reply
  Roadtrip i Sverige - våra tips och sammanfattning av årets roadtrip.
  8 augusti, 2019 at 08:40

  […] Sverige är fantastiskt på sommaren och ett bra sätt att se mycket på kort tid är att ge sig ut på en roadtrip i Sverige. För två år sedan gick vår roadtrip i Sverige ner til Österlen. Året innan till Göteborg och norra Danmark. Innan dess till Skara, Båstad, Falsterbo, Österlen och Örebro. […]

Lämna gärna en kommentar