Planera din roadtrip med Google Maps

Dela inlägget:

Om du planerar din roadtrip med Google Maps får du värdefulla tips om bästa och snabbaste reseväg, hur långt det är mellan de olika platserna och hur lång restid det är.

Jag sitter just nu och planerar vår nästa resa – till Florida på höstlovet med våra barn som är 8 och 10 år. Det är mycket vi vill göra men hinner vi med allt? Jag tar vår resa som exempel på hur man kan ta hjälp av Google Maps.

Vi har fått tips om dessa platser. (har ni fler platser vi borde lägga till? Kommentera gärna!)

  • Miami beach
  • Fort Meyers
  • Orlando
  • Cocoa Beach
  • South Beach
  • Key West

Var ligger då dessa?

Steg 1: Lägg in platserna i Google Maps

Jag startar med att logga in på Google Drive och under ”New” skapar jag en ny ”Google my maps” och döper den till lämpligt namn.

Planera resan med Google Maps

Sedan lägger jag in de platser vi vill besöka och ser tydligt var de ligger. Här kan man även lägga till extra information om platsen ifråga. Första steget avklarat!

Planera resan med Google Maps

Steg 2: Planera din rutt

Med alla platserna utprickade är det ganska lätt att se vilken rutt som är logisk. Jag inser direkt att vi kanske inte hinner med både Orlando och Key West och börjar med en rutt där vi tar med Orlando.

Jag lägger in platserna i den ordning vi vill åka till dem. Google kommer ihåg vilka platser som man tidigare sparat så man behöver bara skriva in början av namnet så fylls det på automatiskt.

Planera resan med Google Maps

Här kan man även se hur långt det är och hur lång tid det tar att köra sträckan. Både per delsträcka och totalt. När rutten är klart och du vet hur långt det är mellan de olika platserna är det dags att detaljplanera resan och bestämma hur många dagar ni ska vara på respektive plats osv.

Steg 3: Dela kartan!

Du kan enkelt dela kartan med vänner som antingen bara kan se den, eller lägga in fler platser. Här kan du se vår karta!

Bild5

Steg 4: Ta med dig kartan i mobilen på resan.

När det sen är dags för avresa kan du ladda ner hela kartan till mobilen via Google Maps offlinekartor och även använda den för navigering. Den finns under ”Dina platser”.

Planera resan med Google Maps

 

Begränsningar i Google Maps

Man kan bara lägga in 10 olika platser på samma ”lager”. Är det långa resor med många stopp kan man t ex dela in den i flera olika lager.

Andra resebloggare som bloggat om roadtrips i Florida:

Worldofmarie.com som bland annat var i Fort Meyers dit vi ska, kul att se deras bilder!

4000mil.se som gillade Key West (men inte den trista vägen dit) besökte 4 parker i Orlando och även åkte på en kryssning till Bahamas (som inte verkade så härlig som de hade hoppats). Bra tips och jag som funderade på att klämma in en kort kryssning på vår resa stärks i min tro att det inte skulle vara rätt för oss.

 

8 kommentarer

  1. Ah, smart! Jag kanske måste testa det där framöver. Har annars ett inlägg på gång inom någon dag som handlar om offline-kartor med Google maps. 🙂

    • Så kul. Vad är era planer så här långt? Nu har jag fått massa tips i Facebookgruppen ”Vi som älskar att resa” och kommer nog välja Orlando före Key West. Miami beach är ju givet och Fort Meyers verkar alla älska!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...

Att göra i Lissabon – 12 tips för en weekend

Vad finns det att göra i Lissabon? Massor - men på en weekend hinner ni med mycket då...

Restaurang Botica – modern portugisisk restaurang på hög nivå

I slutet av 2023 öppnade Restaurang Botica ett stenkast från Kungsträdgården. Här driver stjärnkrögaren Pedro Passinha både en...