Hotell Eggers i Göteborg

Dela inlägget:

Hotell Eggers är ett av Göteborgs mest anrika hotell, som öppnade 1859 och ligger ett stenkast från Centralstationen. Då var det inga andra hotell här, nu kryllar det av hotell runt centralen, men Eggers har fortfarande en helt egen profil som lockar många besökare. Detta hotell var vårt tredje stopp på vår roadtrip.

Fasaden är pampig, men det är först när man går in som man flyttas bakåt i tiden. Stora äkta mattor på golven, stuckaturer och kristallkronor och mörka tapeter i intressanta mönster!

Hotell Eggers i Göteborg
Hotell Eggers i Göteborg

Rum på Hotell Eggers

Här finns ett hundratal rum och vi checkade in ett stort dubbelrum som hade plats för två extrasängar till barnen – här finns inga nymodigheter som nedfällbara våningssängar! 

Rum på Hotell Eggers
rhdr
Rum på Hotell Eggers
Spegel spegel…

Man kan ta hiss upp, men spiraltrappan är ett konstverk i sig – även den original från 1800-talet.

Hotell Eggers glasveranda

Redan år 1880 öppnade Eggers Göteborgs första permanenta verandaservering och vi hade ett paket där det ingick middag här ute.

Råbiff och sparris till förrätt. Till varmrätt fisk som var riktigt bra till mig och min fru, medan barnen tog en varsin biff rydberg som de också var nöjda med. Just när man reser med barn är det skönt att äta på hotellet, så kan de pipa upp till rummet när de är klara och jag och min fru kan sitta kvar och prata i lugn och ro!

Hotell Eggers glasveranda
Hotell Eggers glasveranda

Som det ofta är så är inomhusmiljön nästan ännu mer intressant. Älskar denna typ av tunga inredningar på matsalar, även om det är härligt att sitta ”utomhus” på sommaren. 

Hotell Eggers matsal

Frukosten på verandan

En bra klassisk hotellfrukost med bacon, ägg, färsk frukt, bröd och massa olika pålägg. Med fördel kan man äta den i en lite grön verandadel av frukostmatsalen, supermysigt!

Nära till allt!

Läget vid centralen är verkligen perfekt, speciellt om man kommer med tåg. Vi som kom med bil parkerade i Nordstans parkeringshus ett par kvarter bort, smidigt – men kostar 180:-/dygn. Runt hörnet har man massor med shopping, restauranger och barer. 

Jag och min fru gick för ett glas vin efter middagen till Pigalle som har en fantastiskt takbar bara något kvarter bort, medan barnen softade på rummet.

Pigalle takbar

Med bil tar man sig snabbt ut till kusten. Vi åkte ut till Marstrand efter vår första natt i Göteborg, då vi redan varit i city flera gånger och var mer nyfikna på att utforska mer av västkusten. Mer om Marstrand i nästa inlägg!

Spökar det på Hotell Eggers?

Ja, tror man på spöken så borde de finnas här, med tanke på hur mycket som hänt på hotellet genom åren. Främst är det Ebba Eggers, spritkassörska på hotellet innan sin död som ibland syns…. oftast i rum 397.

Fakta om Hotell Eggers

  • Adress: Drottningtorget 2-4 i Göteborg
  • Webb: hoteleggers.se
  • Prisexempel: Dubbelrum för två vuxna med två extrasängar för barn: Från 2000 kr/natt inkl frukost

Vistelsen gjordes i samarbete med Hotell Eggers, men tankar och åsikter är som vanligt mina egna.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...