fbpx
Matochresebloggen
Hotell Trubaduren på Hönö
Hönö Hotell Roadtrip Svemester

Hotell Trubaduren på Hönö Klåva

Hönö var första stoppet på vår roadtrip till västkusten och här bodde vi tre nätter på Hotell Trubaduren. Detta är Hönös populäraste hotell och de driver även ett enklare hotell & vandrarhem i närheten samt ett till hotell några hundra meter upp i samhället. Hotell Trubaduren ligger vid Hönö Klåvas hamn och förutom hotellets egna restaurang ligger resten av Hönös restauranger och affärer inom bekvämt promenadavstånd.

Här är det familjär och trevlig atmosfär. När vi checkade in var det ägaren Martin som själv satt i receptionen och tog emot oss. Han delade gärna med sig av sina bästa tips av saker att göra och se på och kring Hönö – (som ni kan läsa mer om här).

Hotell Trubaduren på Hönö – rummen

Vi hade bokat två rum här, ett större med utgång till en terrass mot havet för mig och min fru – ett mindre rum med fönster mot gatan för barnen (som nu blivit så stora att det blir trångt att dela på en bäddsoffa).

Rymliga, ljusa och fräscha rum. Utsikten från vårt rum över hamnen var verkligen härlig – älskar att starta dagen med denna vy!

Hotell Trubaduren på Hönö
Hotell Trubaduren på Hönö
Altan som man delar med de andra gästerna
Hotell Trubaduren på Hönö
Utsikt från altanen
Hotell Trubaduren på Hönö
Barnens rum

Hotell Trubaduren – restaurang och bar

Restaurangen på Hotell Trubaduren finns både inomhus och på en glasveranda – med riktigt bra och vällagad mat. Hotellet driver även sommarrestaurangen “Sommarvagnen” precis intill den vanliga restaurangen med enklare rätter. Läs mer om dessa restauranger i detta inlägg om restauranger på Hönö!

Hotell Trubaduren - restaurang
Hotell Trubaduren - restaurang

Frukosten på Trubaduren

Till skillnad från middagen – som verkligen var bättre än förväntan – var frukosten lite mer medel Men det mesta vi gillar fanns – som ägg och bacon, fil och frukt, bröd och juicer. Och att man kunde äta frukosten på hotellets soliga glasveranda var ju ett stort plus!

Hotellet har ingen relaxdel eller liknande, utan här badar man i havet. Bara några hundra meter bort fanns ett klippbad vid en liten fyr, där vi tog både morgon – och kvällsdopp. Ja, jag och vår son i alla fall, dottern och min fru tyckte det var för kallt!

Hotell Trubaduren - bad
Kvällssol vid fyren

Helt klart ett hotell vi kan rekommendera att bo eller äta middag på om ni ska besöka Hönö!

Bra att veta – det finns gratis parkering utanför hotellet och snabbt wi-fi på rummen! Läs mer på deras egen webb här.

Läs mer om Hönö

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar