Clarion Post i Göteborg 

Dela inlägget:

Vi startade vår Roadtrip med två dagar i Göteborg och bokade rum på Clarion Post som jag varit sugen på att testa länge.

Hotellet är byggt i ett stort gammalt posthus precis vid Göteborgs Centralstation. Mycket pampig fasad, inne i hotellet mer modernt inrett, framför allt i den nybyggda delen där vi bodde.

Rummen på Clarion Post Göteborg

Det var slut på familjerum när vi bokade (lite sent ute denna helg när det visade sig vara en stor fotbollsmatch i stan), så vi fick boka två rum med anknytning där barnen fick en varsin stor säng. På köpet fick vi även två badrum vilket var praktiskt och en dörr mellan rummen så vi kunde fortsätta kolla lite på Tv när barnen hade somnat, samtidigt som barnen hade nära till oss om de t ex skulle vakna mitt i natten. Faktiskt visade sig detta vara klart värt extrakostnaden mot ett familjerum.

Rummen på Clarion Post Rummen på Clarion Post

Rummen på Clarion Post
Smidigt med två rum som satt ihop med dörr som gick att öppna helt på dagen för smidig passage mellan rummen.
Rummen på Clarion Post
Sköna mjuka sängar med bra studs!

Rummen på Clarion Post Rummen på Clarion Post

Moderna och praktiskt inredda rum, med garderob, stor spegel och fint badrum med svart stenskiva. Färgerna går i olika nyanser av grått. Tillsammans med ett litet smalt, fönster blev det klart murrigt i rummet. Eller mysigt, om man gillar det lite mer dunkla. Fördel är att det var lätt att göra rummet kolsvart när det var sovdags! Är man ute i god tid kan ett tips vara att be om rum högt upp eller kanske i den gamla delen som hade en charmig korridor. Nackdel om man vill till poolen dock som ligger högst upp i den nya delen.

Takpoolen

Vi hade ingen utsikt att tala om från 7:e våningen men det har man däremot från takpoolen högst upp på 13:e våningen. Här finns även loungemöbler och en liten bar. Tips är att gå hit på morgonen innan frukost, då var vi ensamma här. På fredagskvällen när vi kom var det istället ganska stökigt med ett gäng ungdomar som hoppade bomben om och om igen…
Takpool på Clarion Post
Helt ensamma vid takpoolen på morgonen – härligt!

Takpool på Clarion Post Takpool på Clarion Post Takpool på Clarion Post

Takpool på Clarion Post
Fullt med vilda barn när vi kom hit fredag eftermiddag!

Gym

Hotellet har ett jättestort gym (för att vara ett hotell) som dock även är öppet för andra än hotellgäster.
Gym Clarion Post Gym Clarion Post

Frukosten

Stor frukostbuffé med allt man kan önska sig i former av bröd, pain au chocolat, pålägg, fil, pannkakor, frukt och juicer. Så här på sommaren när hotellet är fullt med barnfamiljer serverar man även frukost i en av hotellets stora konferensdelar. Så trots att vi kom ner till frukosten strax efter 09.00 – när de flesta är där – var det lätt att hitta bord och man fyllde hela tiden på buffén så vi upplevde inte att något tog slut.
Frukost Clarion Post
Bredvid den tillfälliga frukostdelen fanns även ett stort tillfälligt lekrum.
Lekrum Clarion Post

Restaurang och bar

Vi testade inte själva restaurangerna på hotellet denna gång (förutom på frukosten) men det finns två olika restauranger. Norda Bar & Grill  och vRA med japansk meny (som dock var sommarstängd). Den sistnämnda har jag läst mycket gott om så den vore kul att testa nästa gång vi kommer till Göteborg. Vi tog dock en drink nere i hotellbaren när vi kom tillbaka från Liseberg och barnen tog det lugnt på rummet. Bra tryck med DJ som taktmixade 70- och 80-tals musik.

Parkering

Hotellet har ingen egen parkering men det finns ett parkeringshus i Nordstan fem minuter bort som hotellet har samarbete med där man kan stå för 140:- dygnet.
Vi parkerade dock i ett annat parkeringshus direkt vid hotellet där det kostade 18:- i timmen fram t 22.00 – och tog sedan bilen till Liseberg nästa morgon. Vi använde appen  ”Betala P Göteborg” som verkar funka överallt i Göteborg för att enkelt betala för parkeringen både vid hotellet och vid Liseberg.

Sammantaget

Bra hotell så centralt det kan bli. Fina, eleganta rum – dock rätt mörka i den del vi bodde. Stort plus med takpool och riktigt bra frukost. Kan rekommenderas både om ni reser med och utan barn!

Har ni bott på Clarion Post? Vad tyckte ni? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...