Gålö Fornstig i Gålö Naturreservat

Dela inlägget:

Sugen på en vacker promenad i underbar natur? Åk till Gålö Fornstig i Gålö Naturreservat. Min fru och jag tog bilen ut till Gålö en solig dag för en utflykt som min fru i vanlig ordning hade kollat upp. Vi har varit på Oxnö Klippbad tidigare som ligger i närheten – ett riktigt hörligt klippbad. Men nu var vi sugna på att gå en promenad istället för att bara ligga och sola.

Lunch på Oxnö Gårdsbutik

Vi startade med luch på Oxnö Gårdsbutik som ligger på vägen. Ett enkelt mysigt litet café med både bakverk, smörgåsar och lunchrätter. Vi tog en varsin strömming med mos, som kom in nystekt med en generös portion hemlagat mos. Riktigt gott! De har en stor gethage med massa getter. Älskar dessa egensinniga djur och vi pratar varje sommar om att det vore så kul att ha ett gäng getter på landet som kunde äta upp all sly och hålla fint!

Gålö Fornstig i Gålö Naturreservat

Vi åkte sedan vidare till Gålö Fornstig i Gålö Naturreservat. Detta är en knappt 4 kilometer lång kuperad stig som startar vid havet och går längs vattnet upp i skogen till två olika höjder med härlig utsikt. Längs vägen finns informationsskyltar där man kan läsa om hur denna del av skärgården formades under istiden och vilka som bott här – från stenåldern till idag. 

Vacker sandstrand med eftermiddagssol

När vi promenerat runt fornstigen gick vi till en av de små sandstränderna som ligger längs vattnet. Härlig eftermiddagssol och vi var helt ensamma här, med undantag för enstaka vandrare som passerade och glatt hälsade. Jag badade såklart och vattnet var otroligt klart och friskt. 

Det tar ett tag att åka ut hit, runt 40 minuter med bil från Stockholms city, men så värt det. Riktigt vackert och ostört. Ingenting stör här, inga stora vägar finns i närheten och det är bara skogens sus och havet som hörs. 

Gålö havsbad – Stockholms längsta sandstrand

Vill man ha ett större bad ligger Gålö havsbad i närheten. Där kan man bada vid Stockholms längsta sandstrand och där finns även cafe och minigolf. Läs mer om Gålö Havsbad här.

Oxnö Klippbad

I närheten av Gålö ligger Oxnö Klippbad, med härliga klippor och underbar utsikt! En perfekt utflykt en varm dag om man mer vill fokusera på att sola och bada! Läs mer om Oxnö Klippbad här.

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Hooja sour – Fredagsdrinken med banan, melon, kiwi och citron

Ända sedan jag hörde Hoojas "Banan, melon, kiwi och citron" har jag varit sugen på att se hur...

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...