Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Dela inlägget:

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har en cocktailbar där de flesta drinkar görs, men just denna drink är deras signaturdrink och skakas ihop i köket. Jag älskar whiskydrinkar och sours, så det var givet att starta en middag på Skeppsbron 10 med denna cocktail!

Kolla in Fredagsdrinken Blood Orange Sour på Youtube shorts!

Tänk er en klassisk whisky sour, men med mycket mer djup och komplexitet – och tydlig smak av blodapelsin som gifter sig perfekt med whiskyn. Verkligen en utveckling av en whisky sour år rätt håll!

Denna Blood Orange Sour är rätt komplicerad och har många komponenter – precis som maten på Skeppsbron 10 – men jag har i detta recept förenklat den en smula så den är enkel att skaka ihop hemma.

Blood Orange Sour – recept

Blood Orange Sour

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Måltid Drinkar
Kök Amerikanskt

Equipment

  • 1 Shaker

Ingredienser
  

  • 2 st kanelstångar Till sockerlagen
  • 2 dl vatten Till sockerlagen
  • 2 dl socker Till sockerlagen
  • 4 st stjärnanis Till sockerlagen
  • 1 st citron
  • 1 st blodapelsin
  • 4 cl bourbon
  • 1 st ägg

Instruktioner
 

  • Börja med sockerlagen. Koka upp vatten, socker, kanel och stjärnanis och låt sjuda några minuter. Stäng av plattan och låt dra tills det kallnat helt. Sila upp och förvara i kylskåp. Denna batch räcker till flera drinkar.
  • Dela en blodapelsin på mitten och grilla eller stek den i panna så den får en karamelliserad snittyta. Låt svalna.
  • Pressa citron och häll 2 cl i en shaker.
  • Pressa blodapelsin och häll 4 cl i en shaker.
  • Häll i 2 cl av kanelsockerlagen samt 4 cl bourbon.
  • Häll i en äggvita.
  • Skaka hårt utan is så det skapas ett fint skum
  • Lägg till is och skaka drinken kall
  • Sila upp i ett fint glas. Njut!
Keyword Blood Orange Sour, Fredagsdrinken, Gin Sour

Sours – grunden i många drinkar

Sours, som ofta bygger på en del sött, en del surt och 2 delar sprit av någon är ett klassisk recept som går att variera i det oändliga. I detta recept finns även 2 delar blodapelsin som både är sött och surt – och gör denna drink lite mindre alkoholstark än en klassisk sour.

Det var i mitten av 1800-talet som man började göra sours – då ofta med whisky. Numera görs sours på all typ av alkohol. En annan av de mest populära är en daiquri – som görs med rom, sockerlag och citron.

Recept på fler sours

Sugen på att ha en cocktail kväll med flera olika sours? Här kommer några exempel på sours jag skakat ihop tidigare. Den roligaste att göra var nästan Hooja sour, som såklart bygger på ingredienser som Banan, melon, kiwi och citron!

Fler fredagsdrinkar

Läs mer om Skeppsbron 10

Lämna ett svar

Recipe Rating




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...