Snart julafton och vad passar då bättre än en fredagsrink med riktigt juliga smaker – en pepparkaka sour. Allt det goda i en whisky sour, men här med en sockerlag som infuserats med julkryddor som nejlika, kanel, kardemumma och ingefära. Supergod, fräsch, och en perfekt cocktail att servera i jul!
Pepparkaka sour – den juliga fredagsdrinken
Så här gör ni en pepparkaka sour – inklusive instruktioner till hur ni gör pepparkakssockerlagen!

Ingredienser
Equipment
Method
- 1. Gör sockerlagen. Blanda ingredienserna, koka upp, låt svalna.
- 2. Gör drinken: Bland alla ingredienser i en shaker. Skaka upp ett skum
- Lägg i is i shakern. Skaka vidare tills shakerna blir riktigt kall
- Sila av. Pudra över kakao och dekorera med en pepparkaka.
Fler juliga drinkar
Satsumas Sour recept – Fredagsdrinken

Ingredienser
Equipment
Method
- Mosa Satsumas
- Pressa citron
- Häll satsumas, citron, sockerlag, gin och äggvita i en shaker
- Torrskaka drinken först utan is
- Lägg i is och skaka drinken kall
- Sila av och dekorera med några satsumasklyftor