Restaurang OK OK – ny restaurang på Gärdet

Dela inlägget:

I höstas öppnade en ny restaurang på Gärdet – Restaurang OK OK – som jag hörde talas om och i lördags gick jag och mina syskon dit för att testa maten. Det är inte helt enkelt att förstå vad som serveras här, de har ingen webbsida och heller ingen meny på sitt instagramkonto. Men jag DM:ade dem innan vi bokade bord och fick en exempelmeny som såg ut så här:

Meny Restaurang OK OK – exempelmeny

Meny Ok OK

Detta såg klart intressant ut, så vi bokade bord. Restaurang OK OK ligger på Värtavägen 27 i en lokal en halv trappa ner där det tidigare låg en fiskhandel. Nedan kan ni se ett kort klipp för att få en känsla av att stiga in på Restaurang OK OK.

Restaurang OK OK har en liten lokal, med plats för kanske 20-25 gäster och vi fick ett bord längst in i lokalen. Menyn var nästan identisk med exempelmenyn ovan och dessutom presenterades några extra rätter på en griffeltavla, som en ny omeletträtt som hade tagit fram samma dag.

Restaurangen drivs av paret Léonie & Linnéa Lilla, där Léonie är den kreativa och pratglada kocken och Linnéa lite mer strukturerad och planerande. Léonie var den som kom till vårt bord, satt sig på en pall och i detalj berättade om alla rätter på menyn samt om deras cider.

Dryckesmässigt är det nämligen cider som är specialiteten här. Man har även naturviner och öl, men jag och min syster var sugna på cider. Vi fick smaka på två olika sorter, som var mer lika naturviner än cider – där den ena var klart godare och den tog vi in en flaska av. Min bror som inte är en fan av naturviner tog öl istället.

Sedan beställde vi mat. Rätterna på Restaurang OK OK är tänkta att dela på – och 2-3 per person är lagom fick vi berättat för oss. Så vi tog in 7 rätter från menyn till att börja med. Jag försökte fota, men det var helt omöjligt i det svaga röda ljus som var belysningen här nere. Jag får göra ett återbesök med lampa och en ordentlig kamera för att göra dessa rätter rättvisa!

Riktigt goda rätter, som egentligen inte har någon röd tråd förutom ljuset och att det är gott, vällagat och snyggt. Bland de rätter som vi gillade mest fanns räkdumplings, en extremt tunn biff med koriander och fisksås samt gnocchi med tomatsås och gochujang – men allt vi fick in var riktigt gott. Rätterna kommer in lite slumpvis i takt med att de blir klara, så det är ett klart tips att dela på rätterna när ni äter här.Sju rätter var precis lagom för oss tre – med lite plats kvar för dessert.

Till dessert fanns två alternativ, en ugnsbakad, inbakad banan och burned cheese cake. Även dessa väldigt goda och perfekt att dela på tre. Här skulle vi gärna suttit kvar och tagit ett glas cider till, men vår sittningstid var slut efter två timmar och vi fick skynda oss att betala notan och resa på oss.

Sammantaget, god och spännande mat och skön avslappnad personlig stämning. Helt klart en restaurang värd att testa, som jag klart kan rekommendera!

Fler restaurangtips i Stockholm just nu

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...