Go Back

Blood Orange Sour

Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Måltid Drinkar
Kök Amerikanskt

Equipment

  • 1 Shaker

Ingredienser
  

  • 2 st kanelstångar Till sockerlagen
  • 2 dl vatten Till sockerlagen
  • 2 dl socker Till sockerlagen
  • 4 st stjärnanis Till sockerlagen
  • 1 st citron
  • 1 st blodapelsin
  • 4 cl bourbon
  • 1 st ägg

Instruktioner
 

  • Börja med sockerlagen. Koka upp vatten, socker, kanel och stjärnanis och låt sjuda några minuter. Stäng av plattan och låt dra tills det kallnat helt. Sila upp och förvara i kylskåp. Denna batch räcker till flera drinkar.
  • Dela en blodapelsin på mitten och grilla eller stek den i panna så den får en karamelliserad snittyta. Låt svalna.
  • Pressa citron och häll 2 cl i en shaker.
  • Pressa blodapelsin och häll 4 cl i en shaker.
  • Häll i 2 cl av kanelsockerlagen samt 4 cl bourbon.
  • Häll i en äggvita.
  • Skaka hårt utan is så det skapas ett fint skum
  • Lägg till is och skaka drinken kall
  • Sila upp i ett fint glas. Njut!
Keyword Blood Orange Sour, Fredagsdrinken, Gin Sour