Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Dela inlägget:

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – och deras Chef’s menu. Jag var på Restaurang Skeppsbron 10 och åt deras Chef’s menu med min bror strax efter att de öppnade för snart två år sedan och tyckte att det var riktigt bra, så det var hög tid att testa den igen. Nu med min fru som ännu inte hade varit där.

Restaurang Skeppsbron 10 i Gamla Stan

Restaurangen heter som adressen den ligger på och är en mysig avslappnad fine-dining restaurang som har både a la carte och en liten och en stor avsmakningsmeny. Dessutom finns ett chambre separee bakom köket för sällskap mellan 8-12 personer. Och det finns även lättare rätter i baren som råbiff.

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10

Avsmakningsmeny på Restaurang Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Vi hade bokat den stora avsmakningsmenyn som heter Chef ́s meny och till den tog vi ett matchande vanligt vinpaket och ett helt alkoholfritt vinpaket att dela på. Det vanliga vinpaketet startade med ett glas champagne – det alkoholfria med en frisk rabarbermust. Längre ned i detta reportage kan ni kolla in alla vinerna vi drack!

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10

Menyn började med små läckra snacks. En löjromstartlette, pocherade ostron med blåmusselskum och störkaviar samt kikärtstacos med friterad kalvbräss, vintertryffel och rött äpple. En fantastisk start.

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10

Sedan fick vi en brödservering med nybakad brioche som brytbröd och en tupplevercreme med karemelliserad lök och rökt peppar – till den ett glas madeira (som var ett tillägg till vinpaketet som hovmästaren övertygade mig om – och det satt som en smäck!). Denna brödservering måste ni se till att prova när ni äter här oavsett vad ni äter – sjukt gott!

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10

Nästa rätt var en grillad uer “provencale” med gravad och fermenterad tomat, purjolök och örtcreme som var en vacker rätt med snälla smaker. Desto mer tryck var det i en tartar på hängmörad, sotad oxe, finhackad och blandad med grillad gazpacho och toppad med en sushi-glazad lövtunn skiva kålrabbi. En fantastisk råbiff som utan tvekan är en av de godaste jag smakat!

Skrei torsk med purjolök, toppmurkla, valnötter och sause périgueux var en så vacker och god rätt med en sås som band ihop upp alla goda delar perfekt.

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10

Alla rätterna presenterades kort när de serverades – speciellt så här avancerade rätter är det kul att veta lite mer om, som en perfekt grillad blodanka med en terrin av anklår, karamelliserad lök, plommon och selleri.

Desserten var en vacker skapelse på blodapelsinsorbet, champagnemousse, mandelkaka och mirror glaze med blodapelsinmarmelad och finger lime. Så läcker, massor av goda smaker som gifte sig fint och lagom söt.

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10

Pricken över i:et var praliner som kom in en fin gammal cigarrask. Alla var med samma smak – hallonganache med lakritsgele.

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10

Vinpaketen på Skeppsbron 10 – vanliga och alkoholfria

Det vanliga vinpaketet var riktigt bra, med viner som passade perfekt till rätterna och många goda viner jag inte provat tidigare, förutom champagnen som sedan tidigare är en av mina favoriter. 

Vinpaketen på Skeppsbron 10

Det alkoholfria dryckespaketet var också bra med flera intressanta muster i olika smaker – men det blev lite väl mycket must mot slutet. Här skulle det i mitt tycke varit ännu godare att ha bytt ut några av musterna must mot några mocktails, men det är såklart en smaksak. Och tydligen är innehållet på gång att justeras till denna alkoholfria meny!

Vinpaketen på Skeppsbron 10

Sammantaget om denna avsmakningsmeny på Restaurang Skeppsbron 10 – Chef’s meny

Riktigt goda, snygga och arbetade rätter, som skulle varit väldigt knepiga att få till i närheten så här bra hemma! Trevlig och avslappnad personal, som kunde berätta alla detaljer om allt gott vi år. Hela menyn var välbalanserad och man var precis lite mer än lagom mätt när pralinerna kom in! Menyn ändras ofta, så ovan meny är bara ett exempel!

  • Chef’s Meny kostar 1195kr. Dryckespaket 855kr / Alkoholfritt paket 465Kr.
  • Adress: Skeppsbron 10 i Gamla Stan
  • Tips: De har en 3-rätters fredagslunch som ser väldigt trevlig ut, det kan blir mitt nästa besök på Skeppsbron 10!

Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Jag passade på att låta kocken göra fredgasdrinken innan vår middag! En supergod Blood Orange Sour. Läs mer om den här – eller kolla in klippet nedan!

Se en kort video från vår avsmakningsmeny

Fler restaurangtips i Stockholm

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Webblanseringar Maj 2024

En nackdelmed att ha provat så många olika sorters whisky som jag gjort med min whiskyklubb genom åren...

Grandesse by Caliente – Tapas på Östermalm

Caliente Tapas Bar är en klassisk tapasbar i Stockholm som grundades 1996. Sedan dess har de etablerat  fler...

Aperol Sour – den perfekta sommardrinken

Aperol Sour är den perfekta sommardrinken och den passar lika bra när våren är på ingång. Sötma och...