Smakresa till Dominikanska Republiken med ”Chef Tita”.

Dela inlägget:

Västindien i allmänhet och Dominikanska Republiken i synnerhet har länge legat högt på vår önskelista över platser vi vill besöka. Vi hade planer på att försöka ta oss dit nu i jul, men var för sent ute så det vi ville ha var slut. Så. när jag tack vare Dominikanska Republikens turistbyrå förra veckan fick möjlighet att laga västindisk mat ihop med Inés Páez Nin – känd som ”Chef Tita” – en av de mest kända kockarna i Dominikanska Republiken tackade jag självklart ja! Maten på resmålet är ju för mig en av de viktigaste delarna. ”Chef Tita” driver bland annat restaurangen  Travesias i Santo Domingo som gör moderna tolkningar av klassiska Dominikanska rätter och fyra av dem skulle vi laga och äta denna kväll.

Kvällen började med en het drink på Rom, Tamarin och ingefära, kantad med socker och cayennepeppar, som vi sippade på medan Tita berättade om den mat vi skulle laga och delade upp oss i lag. Sen satte vi igång att laga mat!

Till förrätt lagade vi en ceviche på spätta med karibiska frukter som serverades med en sötpotatispuré smaksatt med kanel. Till den en ljus lager – ölen Presidente som självklart kom från Dominikanska Republiken.



Nästa rätt var cassava som vi rev och formade till små plättar som friterades. Dessa toppades med avocado och kycklingcreme. Till dessa ett glas iskall riesling.

Varmrätten var fläskfilé med chokladsås och en risottoliknande rätt där riset bytts ut mot krossad majs.



Till dessert, en frukttartar med kokos-sabayonne. Till desserten serverades Ron Barcelo, en ekfatslagrad rom från Dominikanska Republiken.

En fantastisk kväll som gav en tydlig bild av att Dominikanska Republiken inte bara har fantastiska stränder, utan även spännande mat och dryck. Hit vill jag absolut se till att åka inom kort!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Turkish Airlines Business Class till Uzbekistan

Jag har flugit med Turkish Airlines flera gånger, dels till Istanbul men även vidare från Istanbul till exempelvis...

La Girafe på Arlanda – bästa restaurangen på Arlanda

La Girafe på Arlanda är en av de senaste restaurangöppningarna på Terminal 5 och den som jag nu...

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Restaurang Ärla  – prisvärd och ambitiös kvarterskrog på Östermalm

Restaurang Ärla öppnade på Östermalm i december 2023 och har fått lysande recensioner - och efter mitt första...