Poppen-Sie-Up Restaurant med Edward Blom

Dela inlägget:

Den 19 november öppnar Edward Bloms Poppen-Sie-Up Restaurant på krogen Bierhaus. Det är ölmärket Weihenstephan som står bakom denna satsning som kommer finnas på Bierhaus i Stockholm och även i Malmö året ut.


Matochresebloggen fick möjlighet att testa menyn lite i förväg och så här är upplägget:

Vi anländer och välkomnas med en generös korvbricka med salami och schinkenpolniche – direkt från en slaktare i Tyskland. Till detta en Weihenstephan Comet Weiss. Goda, färska salamikorvar som var en grym start!


Sedan serveras en av Edwards paradrätter – Obazda – en ostkräm på övermogen camenbert, smör, paprika och kummin. Den kommer med en stor nygräddad pretzelkringla och inlagd rättika. Till den en Weihenstephan Hefe Weisse. Mums!

  
Till varmrätt får vi en Sauerkraut Panne – surkålspanna – där surkål fått sjuda ihop med ister och smör, äpple, kummin, enbär, rökt sidfläsk och små korvar. Till det ännu en weissbier. Spännande och goda smaker med sur kål, sött från äpplet, salt från sidfläsket och ännu mer god korv!


Denna kväll var Edward Blom (med familj) på plats och presenterade menyn. Hans ande vilar starkt över hela menyn så oavsett när man går hit får man en känsla av hur det är att vara på tysk middag hemma hos familjen Blom.

Edwards fru Gunilla var på plats med sonen Melchior – självklart iförd lederhosen dagen till ära!
En fantastisk meny för alla som liksom jag älskar öl och korv. Så bra att hit tänker jag absolut gå igen och ta med ett gäng kompisar!

 

2 kommentarer

  1. Stiliga bilder, och kul att du kom till Bierhaus! Hit tänkte jag, när restaurangen just öppnat, ta med pappa – men det blev tyvärr aldrig av…
    Obazdan och surkålsgrytan finns det för övrigt recept på i ”Allting gott och alldeles för mycket” (där det finns såväl ett Oktoberfestkapitel som ett kapitel med det kärnfulla namnet ”Tyskt”). Om man nu föredrar att laga rätterna själv när de blir så goda på restaurang. 🙂

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...