Rököl och löjrom

Att kall öl passar bra ihop med fet eller kryddstark mat är ju sedan gammalt, men vad lagar man om man istället utgår från en rökig öl och ger en kock i uppdrag att komponera en rätt som passar bra till?
Det gjorde Spendrups inför lanseringen av sitt Rököl och gav både Björn Frantzen och Fotografiskas Paul Svensson i uppdrag att komponera en rätt till rökölen.
Vad Björn Frantzen valde att laga till kan ni se i filmen här.

Vad Paul lagade fick jag idag smaka vid ett event på Fotografiska, där vi även fick smaka på rökölen. 

  
 Som den whiskyfantast jag är var den rökiga ölen en positiv upplevelse. Till den serverades små snittar på rågbröd med potatis, löjrom och brynt smör. Väldigt lyckad kombination av Paul som berättade att han gillade utmaningen att komponera en  rätt utifrån en dryck och att det släppte loss hans kreativitet.

Ölen släpps 1 december och är garanterat något som jag kommer se till finns till vårt julbord!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Skidåkning i La Rosière – ett vinterparadis i de Franska Alperna nära Italien

La Rosière är en skidort i de franska Alperna på 1850 meters höjd. En snösäker destination och en...

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...