Rököl och löjrom

Dela inlägget:

Att kall öl passar bra ihop med fet eller kryddstark mat är ju sedan gammalt, men vad lagar man om man istället utgår från en rökig öl och ger en kock i uppdrag att komponera en rätt som passar bra till?
Det gjorde Spendrups inför lanseringen av sitt Rököl och gav både Björn Frantzen och Fotografiskas Paul Svensson i uppdrag att komponera en rätt till rökölen.
Vad Björn Frantzen valde att laga till kan ni se i filmen här.

Vad Paul lagade fick jag idag smaka vid ett event på Fotografiska, där vi även fick smaka på rökölen. 

  
 Som den whiskyfantast jag är var den rökiga ölen en positiv upplevelse. Till den serverades små snittar på rågbröd med potatis, löjrom och brynt smör. Väldigt lyckad kombination av Paul som berättade att han gillade utmaningen att komponera en  rätt utifrån en dryck och att det släppte loss hans kreativitet.

Ölen släpps 1 december och är garanterat något som jag kommer se till finns till vårt julbord!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Champagnebrunch på Ulfsunda Slott

Ulfsunda Slott i Bromma har inte bara en historisk och vacker miljö utan har nyligen även börjat med...

Tryffelfestivalen på Gotland 2024

Nu startar tryffelsäsongen på Gotland och finalen är Tryffelfestivalen på Gotland 2024 i November! Under en hel månad...

Halloween på Gröna Lund 2024 – Zombiesta är nyheten

Den 11 Oktober öppnar Halloween på Gröna Lund 2024 och i år är har man två nyheter vad...

Att göra i Riga – tips för en weekend i Riga

Funderar du på vad det finns att göra i Riga eller vill ha tips för en weekend i...