La Girafe på Arlanda – bästa restaurangen på Arlanda

Dela inlägget:

La Girafe på Arlanda är en av de senaste restaurangöppningarna på Terminal 5 och den som jag nu tror kommer bli det självklara valet om man vill äta riktigt gott innan sitt flyg på Arlanda. Jag har testat ett par av de andra nya restaurangerna på Arlanda och detta är på en helt annan nivå, så utan att överdriva eller ha testat alla restauranger på Arlanda tror jag La Girafe på Arlanda nu är den bästa restaurangen på Arlanda.

La Girafe på Arlanda – bästa restaurangen på Arlanda

Det är Pontus Frithiof som ligger bakom La Girafe på Arlanda och restaurangen ligger rakt nedanför den andra restaurangen hans team driver på Arlanda – American Express Platinum och Centurion-lounger. Till skillnad från dessa lounger är La Girafe på Arlanda öppet för alla gäster oavsett vilket kreditkort man har och har en bred meny med inspiration från det franska kolonialimperiet – samt en del svenska inslag som en klassisk räksmörgås.

La Girafe på Arlanda - bästa restaurangen på Arlanda
La Girafe på Arlanda - bästa restaurangen på Arlanda

Här är stort – hela 250 sittplatser och stora fönster från golv till tak mot landningsbanan. Man har Arlandas längsta bar och till baren hör även en barmeny med vissa rätter man kan få snabbt om man inte har så lång tid på sig.

Lyxig lunch på La Girafe Bistro

Vi valde dock La Girafe bistro och jag frågade som vanligt hovmästaren vilka de mest populära rätterna var. Ibland säger de att allt är gott men då får man fråga vad som säljs mest!

Vi delade på en flaska vitt och så tog jag en tonfisk sashimi med en asiatisk sås som var en supergod start och sedan en bouillabaisse med perfekt ångad fisk, spänstiga räkor, lagom kokta grönsaker och en riktigt mustig fond på hummer och kokosnöt. Mina vänner som jag åt med tog förrätter som vietnamesiska vårrullar som enligt rapport var riktigt goda och en honungsbakad brie som var god men lite mäktig.

Det fanns även massa annat gott på menyn som jag ser fram emot att prova nästa gång jag kommer till Arlanda och har lite extra god tid på mig! Man öppnar redan 05.00 alla dagar och serverar frukost fram till 10.00, sedan vanliga menyn ända fram till 22.00.

Priserna på La Girafe Arlanda är i mellanklass. Förrätterna vi tog ligger mellan 145:- 195:- och bouillabaisse 265:-. Kolla in hela menyn här.

En perfekt start på en resa – i mitt fall mot Uzbekistan som ni kommer kunna följa den närmaste veckan här på bloggen!

Läs mer om Arlanda

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...