Jetwing Lighthouse Hotel i Galle – femstjärnigt hotell vid havet

Dela inlägget:

Jetwing Lighthouse Hotel i Sri Lanka är ett vackert hotell som ligger i kuststaden Galle. Hotellet har en unik placering på en stenig udde med utsikt över Indiska oceanen. Artiktekten bakom hotellet är Geoffrey Bawa – en av asiens mest kända arkitekter och hotellet anses vara typiskt för hans stil, där naturen lyfts in i hotellet och blir en del av inredningen.

Många turister åker hit just för att det är Bawa’s kankse mest kända hotell – men det är såklart ett fantastiskt hotell även för de som bryr sig mer om fina rum, stora pooler och en härlig utsikt!

Ingången till hotellet går via en utsmyckad spiraltrappa i typisk Bawa-stil. En trappa upp har man en hörlig utsikt över havet!

Jetwing Lighthouse Hotel i Galle - femstjärnigt hotell vid havet
Jetwing Lighthouse Hotel i Galle - femstjärnigt hotell vid havet

Rum och sviter på Jetwing Lighthouse Hotel i Galle

Hotellet har 63 rum och sviter, alla med moderna bekvämligheter som kaffebryggare, strykjärn och minibar. Alla med utsikt över havet. Jag blev uppgraderad till en stor rymlig svit med en utsikt som var makalöst fin!

Rum och sviter på Jetwing Lighthouse Hotel i Galle

Pooler och strand vid Jetwing Lighthouse Hotel

Hotellet ligger precis vid havet och skyddas från vågorna av stora stenblock. Det finns även en vacker sandstrand om man vill bada i havet.

Pooler och strand vid Jetwing Lighthouse Hotel

Det finns även en barnpool och två stora pooler – här tog jag både kvällsdopp och övade crawl innan frukost. Här skulle man kunna bada i timmar – poolerna är naturligt uppvärmda av solen till riktigt härliga tempraturer!

Pooler och strand vid Jetwing Lighthouse Hotel

Restauranger på Jetwing Lighthouse Hotel

Jetwing Lighthouse Hotel har två olika restauranger. Den största är The Grill där både middag och frukost serveras. Från denna restaurang har man en härlig utsikt över den indiska oceanen och ljudet från vågorna som slår mot klipporna är underbart.

Restauranger på Jetwing Lighthouse Hotel

Middagen här var en fast 4-rättersmeny som var riktigt bra. En tonfisktartar, pumpasoppa (soppa är något som alltid är en del av middagarna här). Lokal grillad fisk och så färsk frukt som såklart kommer från odlingar i närheten och smakar så mycket mer än den frukt vi kan köpa i Sverige!

Frukost på Lighthouse Hotel

Frukosten var en enorm buffe – samt kockar som stekte ägg och ägg-hoppers på beställning. Så lyxigt – och supergott!

Gym och spa

Vill man vara mer aktiv än att simma finns både gym och tennisbanor. Och om man är stel finns ett spa där man kan boka behandlingar.

Att se i närheten av Jetwing Lighthouse Hotel

Galle, där Jetwing Lighthouse Hotel ligger, är en historisk stad med en välbevarad holländsk kolonial arkitektur. Det finns många sevärdheter i närheten av hotellet, inklusive Galle Fort, en befäst stad som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Andra sevärdheter inkluderar Unawatuna Beach, en av Sri Lankas mest populära stränder och Koggala Lake, en vacker sjö med en mängd olika fågelarter. Jag besökte såklart dessa platser – mer info kommer i kommande reportage!

Sammanfattningsvis är Lighthouse Hotel i Sri Lanka ett vackert hotell med en fantastisk utsikt över Indiska oceanen. Superfina rum, riktigt bra mat och fina pooler samt strand. Hotellets läge i den historiska staden Galle gör det till en perfekt utgångspunkt för att utforska områdets sevärdheter. Läs mer på hotellets egen web här.

Läs mer om denna resa till Sri Lanka

Denna resa till Sri Lanka var en pressresa arrangerad av Sri Lanka Tourism. Alla tankar och åsikter som alltid mina egna!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...