Sun to Table meny på restaurang La Ragazza – en fantastisk avsmakningsmeny!

Dela inlägget:

Lika mycket som jag älskar att upptäcka små ambitiösa kvarterskrogar gillar verkligen jag att ibland äta mig igenom en intressant avsmakningsmeny – även fast det är klart dyrare och kommer med högre förväntningar. Så när några vänner till oss hade bokat bord på La Ragazza och frågade om vi ville hänga med svarade vi blixtsnabbt JA!

En del av Lejontornets ”gastrokvarter”

La Ragazza är en del av Lejontornets ”gastrokvarter” i Gamla stan som bland annat även huserar restaurang Djuret och den ambitiösa cocktailbaren Tweed.

La Ragazza öppnade 2019, först lite försiktigt med öppet bara någon dag i veckan. Sedan ett år tillbaka serverar man en fast 12-rättersmeny som går under namnet Sun to Table. Här finns bara plats för 20 gäster per kväll, så det är inte helt enkelt att få bord. Det är också en intim stämning, med dämpad belysning, mörka färger på inredningen förutom de kritvita linnedukarna. Ingen musik på – utan här är det fokus på maten och samtal!

Sun to Table meny på restaurang La Ragazza

Sun to Table meny på La Ragazza

Menyn beskrivs lagom luddigt som ”En solig gastrofusion där vi parar den lyxiga och råvarurespekterande matlagningen från den sydeuropeiska traditionen med vår gränslösa, överhedonistiska, statslösa och bombastiska matlagning”. Med andra ord, ingen tydlig inriktning – utan bara god mat!

Vi beställde in ett halvt vinpaket var av deras ”instegspaket” och lade till ett glas husets champagne som vi startade med, Launois – en riktigt god skumpa som var en perfekt start och passade perfekt till den första rätten. Macadamianöt från Australien med en sked oscietra-kaviar.

Sedan kom rätterna in i taget i lagom tempo, där vi hann äta upp i lugn och ro men inte behövde vänta superlänge på nästa rätt.

Sun to Table meny på restaurang La Ragazza
Pilgrimsmussla från Nordnesöya ”Bouillabaisse”.
Sun to Table meny på restaurang La Ragazza
Kungskrabba från Norge ”Ensalada Mexicana”.

Anklever från Navarra ”à la Flickan™ kom in som en liten burgare med ihop med ett glas madeira.

Nästa vin var en Riesling som kom till följande två rätter, Norsk Piggvar och Fransk Hummer ”Pièce de Thaïlande” följt av en Noir de Bigorre-gris från Pyrenéerna ”Ravioli/Ramen”.

Ämnesgurka från Skåne, toppad med kaviar ”Na Zdorovje” var en en liten mellanrätt som serverades med ett litet glas iskall vodka.

Sun to Table meny på restaurang La Ragazza

Efter alla dessa förrätter gick menyn in på varmrätter, som började med en rådjurssadel från Småland ”Au Poivre”, serverad med ett glas shiraz.

Sedan skogssvamp med ett glas buljong smaksatt med sherry från 1931.

Sun to Table meny på restaurang La Ragazza

Fiskrätten var en havskräfta från Norge ”Tuber Uncinatum” som vi fick ett vitt rioja till.

Finalen

Efter dessa tio rätter gick menyn in på det söta. Till ett glas dessertvin fick vi en Persika från Färingsö ”Melba” och till kaffet restaurangens version av en ”Bounty” med choklad från Rhône

Sun to Table meny på restaurang La Ragazza

Ja, ni ser själva hur vackert det var och smakerna satt perfekt. En så himla god meny med massor av överraskningar. Intressanta smakkombinationer och genomgående matchat med riktigt bra viner. Gillar ni alla typ av mat och avsmakningmenyer är detta verkligen en restaurang jag kan rekommendera.

Priset för menyn är 1200:- per person. och det vinpaket vi tog kostade 500:- för ett halvt. Ett helt vanligt vinpaket kostar 995:-, men man kan även beställa ett premiumpaket med några av husets bästa viner för 2800:-. Eller, ett vinpaket med halvglas från både det billigaste och det dyraset vinpaketet för 1900:-. Menyn kan även maxas med en ”hedonistsked” för 300:- En sked med en tugga wagyubiff med Jamon Iberico de Bellota Gran Reserva, vakteläggula marinerad i soya och sibirisk störkaviar!

La Ragazza finns på Stora Nygatan 20 och ni hittar deras webb här.

Fullt på La Ragazza? Fler restaurangtips!

Svårt att hitta bord på La Ragazza? Kolla in någon av nedan tips som jag rekommenderar varmt!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...