SkiStar Lodge Hundfjället – nytt hotell i Sälen 2022

Dela inlägget:

SkiStar Lodge Hundfjället öppnade i veckan och är SkiStars senaste satsning i Sälen. Vid foten av den största backen i Hundfjället är läget perfekt om man vill kunna gå direkt från hotellet ut i backen. På hotellet, som har 153 lägenheter i lite olika storlekar, finns två restauranger och en stor lodgebar, relaxavdelning och gym.

SkiStar Lodge Hundfjället - nytt hotell i Sälen 2022

Och SkiStar har höga ambitioner med det nya hotellet, som deras VD beskriver så här:

Som den ledande semesterarrangören för Skandinavien har vi med SkiStar Lodge Hundfjället definitivt gått från att vara ett liftbolag till ett fjällturismbolag året runt. Vår vision med den nya lodgen är att skapa en svensk fjällresort i toppklass med något för alla. Med närheten till flygplatsen Scandinavian Mountains Airport och direktanslutning till liftar och nedfarter kan vi erbjuda våra gäster den bästa servicen. Vi hoppas att Hundfjällets tidigare besökare samt nya gäster ska uppskatta vår nya lodge med alla bekvämligheter, många aktiviteter samt utbudet med Pontus Frithiofs restauranger.

Stefan Sjöstrand, vd SkiStar.

Restauranger på SkiStar Lodge Hundfjället

De två restaurangerna på SkiStar Lodge Hundfjället är signerade Pontus Frithiof.

  • Pontus! heter den ena, där det är fokus på sashimi och grillat.
  • Mondo, som betyder världen på italienska, är Ponutus ”family-style-koncept”, med mellanrätter från olika delar av världens kök. Exempel från menyn: lobsterroll, grillad bläckfisk eller stekt gnocchi med salvia, krispig ostronskivling och parmesanost.
SkiStar Lodge Hundfjället - nytt hotell i Sälen 2022

Så här beskriver Pontus restaurangerna:

Med Mondo och Pontus! i Sälen ska gästerna inte behöva ta sig till andra orter än Sälen för god mat och dryck, underhållning och afterski. Vi erbjuder allt man kan önska sig efter en dag i backen eller i spåret. Med våra Sälen-koncept, och Nordrest som står för driften, har vi vidareutvecklat vårt utbud och på sikt hoppas vi att få lansera fler restauranger på nya SkiStar-lodger och destinationer. Vår förhoppning är att Mondo och Pontus! i Sälen ska bli destinationer i sig och locka nya besökare till Sälen och Hundfjället.

Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

Skidåkning i Hundfjället

Jag och vår son var i Sälen förra vintern två gånger och har skrivit massor om Sälen. I området finns flera skidområden, där Skistar driver liftar och backar i fyra av dem, där samma liftkort gäller. Hundfjället och Tandådalen är två av dem – som är sammankopplade med en knapplift. De andra två är Högfjället och Lindvallen – även de är sammankopplade med en knapplift.

I Hundfjället finns 22 pister – 9 lätta, 9 röda och 4 svarta. En av de svarta är den fruktade ”väggen”med 45 graders lutning! Läs mer om Hundfjället i detta reportage om skidåkning i Hundfjället

Skidåknking Hundfjället
Skidåknking Hundfjället

Alla mina tidigare reportage från Sälen

Bilderna på det nya hotellet är lånade från SkiStar, övriga bilder mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...