SkiStar Lodge Hundfjället – nytt hotell i Sälen 2022

Dela inlägget:

SkiStar Lodge Hundfjället öppnade i veckan och är SkiStars senaste satsning i Sälen. Vid foten av den största backen i Hundfjället är läget perfekt om man vill kunna gå direkt från hotellet ut i backen. På hotellet, som har 153 lägenheter i lite olika storlekar, finns två restauranger och en stor lodgebar, relaxavdelning och gym.

SkiStar Lodge Hundfjället - nytt hotell i Sälen 2022

Och SkiStar har höga ambitioner med det nya hotellet, som deras VD beskriver så här:

Som den ledande semesterarrangören för Skandinavien har vi med SkiStar Lodge Hundfjället definitivt gått från att vara ett liftbolag till ett fjällturismbolag året runt. Vår vision med den nya lodgen är att skapa en svensk fjällresort i toppklass med något för alla. Med närheten till flygplatsen Scandinavian Mountains Airport och direktanslutning till liftar och nedfarter kan vi erbjuda våra gäster den bästa servicen. Vi hoppas att Hundfjällets tidigare besökare samt nya gäster ska uppskatta vår nya lodge med alla bekvämligheter, många aktiviteter samt utbudet med Pontus Frithiofs restauranger.

Stefan Sjöstrand, vd SkiStar.

Restauranger på SkiStar Lodge Hundfjället

De två restaurangerna på SkiStar Lodge Hundfjället är signerade Pontus Frithiof.

  • Pontus! heter den ena, där det är fokus på sashimi och grillat.
  • Mondo, som betyder världen på italienska, är Ponutus ”family-style-koncept”, med mellanrätter från olika delar av världens kök. Exempel från menyn: lobsterroll, grillad bläckfisk eller stekt gnocchi med salvia, krispig ostronskivling och parmesanost.
SkiStar Lodge Hundfjället - nytt hotell i Sälen 2022

Så här beskriver Pontus restaurangerna:

Med Mondo och Pontus! i Sälen ska gästerna inte behöva ta sig till andra orter än Sälen för god mat och dryck, underhållning och afterski. Vi erbjuder allt man kan önska sig efter en dag i backen eller i spåret. Med våra Sälen-koncept, och Nordrest som står för driften, har vi vidareutvecklat vårt utbud och på sikt hoppas vi att få lansera fler restauranger på nya SkiStar-lodger och destinationer. Vår förhoppning är att Mondo och Pontus! i Sälen ska bli destinationer i sig och locka nya besökare till Sälen och Hundfjället.

Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

Skidåkning i Hundfjället

Jag och vår son var i Sälen förra vintern två gånger och har skrivit massor om Sälen. I området finns flera skidområden, där Skistar driver liftar och backar i fyra av dem, där samma liftkort gäller. Hundfjället och Tandådalen är två av dem – som är sammankopplade med en knapplift. De andra två är Högfjället och Lindvallen – även de är sammankopplade med en knapplift.

I Hundfjället finns 22 pister – 9 lätta, 9 röda och 4 svarta. En av de svarta är den fruktade ”väggen”med 45 graders lutning! Läs mer om Hundfjället i detta reportage om skidåkning i Hundfjället

Skidåknking Hundfjället
Skidåknking Hundfjället

Alla mina tidigare reportage från Sälen

Bilderna på det nya hotellet är lånade från SkiStar, övriga bilder mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Läs mer

Vardag med Guldkant –  Catarina Königs bakade spetskål

Catarina König är en kokboksförfattare som gjort flera kokböcker efter att hon vann Sveriges Mästerkock 2016 och den...

Brooklyn Lager 35 år – ikonen Garrett Oliver till Stockholm

Brooklyn Lager är en öl med rötterna djupt förankrade i stadsdelen Brooklyn, New York City. Denna öl har...

Saker att göra i Golfe de Morbihan – 10 tips

Golfe de Morbihan - en stor vik på Bretagnes västra kust. Para 2,5 timmar med tåg från Paris...

Negroni Sour – Negroni och whisky sour i ett

Negroni Sour är en drink där man tar det bästa från en Negroni och lägger till syra, sötma...