fbpx
Matochresebloggen
Sveriges långsammaste cocktail
Cocktailbarer Rom

Sveriges långsammaste cocktail – nu på Berns Asiatiska

Bra sprit tar ofta tid att framställa, i alla fall om det handlar om whisky och rom. Whisky måste til och med lagras minst 3 år innan den får kallas whisky, medan rom har lite friare regler. På whiskyflaskorna skrivs det ut hur gammal den yngsta whiskyn som är i flaskan är (då man ofta blandar olika årgångsfat) medan man på Rom skriver ut hur gammal den äldsta delen av blandningen är .

Sveriges långsammaste cocktail – Zacapa Signature Slow Cocktail

För att poängtera att låta saker ta sin tid och inte stressa har Berns Asiatiska ihop med en 23-årig Ron Zacapa 23 årig skapat Zacapa Signature Slow Cocktail. En hantverkscocktail som tar över 2 veckor att förbereda. Utöver de 23 åren som den lagras i Guatemala såklart.

Så här går det till att göra Sveriges långsammaste cocktail

1#. Fermentera päron i vassle

Sveriges långsammaste cocktail

#2. Tinktur

Gör en tinktur – kryddor som får dra i sprit – på kaffe och peppar.

Sveriges långsammaste cocktail

#3. Infuserade päron

Skiva päron på en mandolin, låt de suga i sug rom och torka sedan i ugn

#4. Blanda alla ingredienser

Blanda alla ingredienser, servera i ett glas med is, garnera med päronet och njut!

Sveriges långsammaste cocktail

>>> Som en rom & cola för finsmakare

Hur smakar då denna långsamma dryck? Om man bortser från färgen påminner den lite om rom & cola. Men mycket godare!

På Berns Asiatiska hela December!

Vill ni också testa den, men vill inte göra alla moment själva? Då är ett tips att ta en paus i julstöket på Berns Asiatiska. Där finns denna cocktail att beställa under hela december månad!

Alla snygga bilder är fotade för Diageo av Petter Bäcklund

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar