Totemo Ramen – kanske Stockholms bästa ramen

Restaurang Totemo Ramen är verkligen ett litet ”hĂĄl i väggen” och är ett av de ställen i Stockholm som pĂĄminner mig mycket om Japan – inte bara för att det endast serveras ramen här. SmĂĄ restauranger med plats för ett knappt ett dussin gäster – de flesta sittandes pĂĄ barpallar runt kocken – är det nästan bara i Japan jag sett när jag har varit ute och rest.

Totemo Ramen

Totemo Ramen öppnade för drygt fem ĂĄr och är en liten restaurang med fokus pĂĄ ramen – japanska soppor med mustig buljong och nudlar som bas. Här kokar man buljongen själva pĂĄ ekologiska höns och man har egen leverantör som gör färska nudlar pĂĄ rĂĄg och vete. Sin ramen beställer man med fördel fläsksida som blivit riktigt mör i en sous vide över natten innan den bränns av vid servering samt ett sojamarinerat ägg. Soppan toppas sedan med fermenterade bambuskott, silverlök och friterad lök.

Totemo Ramen

En så mustig soppa som denna är det sällan jag smakat i Sverige och enkelheten i fåtalet toppings bidrar ännu mer till den japanska känslan, som toppas med japansk pop som strömmar ur högtalarna.

Menyn pĂĄ Totemo Ramen

På menyn finns fyra olika ramens (varav en vegansk). Som tillval finns extra fläsk, nudlar eller ägg. Bara alkoholfria drycker, som ginger ale eller lättöl.

Kom i tid – eller sent

Totemo Ramen ligger pĂĄ Sankt Eriksgatan 70, ett par hundra meter frĂĄn Sankt Eriksbron och har sedan start varit poppis. Eftersom det finns sĂĄ fĂĄ platser blir det snabbt fullt och köerna utanför kan bli lĂĄnga – och kalla att stĂĄ i pĂĄ vintern. SĂĄ kom tidigt – eller sent! De öppnar 11.30 och stänger 15.00 – alla dagar i veckan. Deras webb hittar ni här.

Fler smĂĄ japanska restauranger i Stockholm

Det finns som tur är för alla som liksom jag älskar japansk mat – massor med bra japanska smĂĄ restauranger i Stockholm. MĂĄnga med fokus pĂĄ sushi, som pĂĄ Michelinkrogen Sushi Sho eller den ännu mindre Sushi Oy.

Okonomiyaki hos Mama Wolf

Hos Mama Wolf på söder serverar man japansk streetfood från Osaka och specialiteten är Okonomiyaki – “OKO”. Detta är en japansk “Vitkålsraggmunk” – en bas gjord på vitkål, ägg, mjöl. Läs mer om Mama Wolf här.

Japansk middag hemma

Sushi är förvĂĄnansvärt lätt att göra själv hemma och med japanska drycker blir det en riktigt festlig middag! Läs om en av vĂĄra japanska hemmamiddagar – och länkar till alla mina reportage frĂĄn Japan i detta reportage!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen pĂĄ bloggen!

Läs mer

Hernö Gin Bar vid Slussen – Hernö Gins flaggskepp i Stockholm

För två år sedan öppnade Hernö Gin Bar vid Slussen som är Hernö Gins flaggskepp i Stockholm. På...

Bartenderkurs i Stockholm – Cocktailworkshop med Bartendrr

Sugen på att lära dig mer om drinkar och gå en bartenderkurs i Stockholm? Då har jag ett...

Kurs för förarintyg bĂĄt – nu ska jag äntligen lära mig navigera

Äntligen har det blivit av att boka en kurs för förarintyg båt - och även en kurs i...

Uppgradering till SAS Plus med poäng – är det värt?

På vägen hem från Italien lade jag ett bud på att uppgradera min ekonomibiljett med SAS till SAS...