Totemo Ramen – kanske Stockholms bästa ramen

Dela inlägget:

Restaurang Totemo Ramen är verkligen ett litet ”hål i väggen” och är ett av de ställen i Stockholm som påminner mig mycket om Japan – inte bara för att det endast serveras ramen här. Små restauranger med plats för ett knappt ett dussin gäster – de flesta sittandes på barpallar runt kocken – är det nästan bara i Japan jag sett när jag har varit ute och rest.

Totemo Ramen

Totemo Ramen öppnade för drygt fem år och är en liten restaurang med fokus på ramen – japanska soppor med mustig buljong och nudlar som bas. Här kokar man buljongen själva på ekologiska höns och man har egen leverantör som gör färska nudlar på råg och vete. Sin ramen beställer man med fördel fläsksida som blivit riktigt mör i en sous vide över natten innan den bränns av vid servering samt ett sojamarinerat ägg. Soppan toppas sedan med fermenterade bambuskott, silverlök och friterad lök.

Totemo Ramen

En så mustig soppa som denna är det sällan jag smakat i Sverige och enkelheten i fåtalet toppings bidrar ännu mer till den japanska känslan, som toppas med japansk pop som strömmar ur högtalarna.

Menyn på Totemo Ramen

På menyn finns fyra olika ramens (varav en vegansk). Som tillval finns extra fläsk, nudlar eller ägg. Bara alkoholfria drycker, som ginger ale eller lättöl.

Kom i tid – eller sent

Totemo Ramen ligger på Sankt Eriksgatan 70, ett par hundra meter från Sankt Eriksbron och har sedan start varit poppis. Eftersom det finns så få platser blir det snabbt fullt och köerna utanför kan bli långa – och kalla att stå i på vintern. Så kom tidigt – eller sent! De öppnar 11.30 och stänger 15.00 – alla dagar i veckan. Deras webb hittar ni här.

Fler små japanska restauranger i Stockholm

Det finns som tur är för alla som liksom jag älskar japansk mat – massor med bra japanska små restauranger i Stockholm. Många med fokus på sushi, som på Michelinkrogen Sushi Sho eller den ännu mindre Sushi Oy.

Okonomiyaki hos Mama Wolf

Hos Mama Wolf på söder serverar man japansk streetfood från Osaka och specialiteten är Okonomiyaki – “OKO”. Detta är en japansk “Vitkålsraggmunk” – en bas gjord på vitkål, ägg, mjöl. Läs mer om Mama Wolf här.

Japansk middag hemma

Sushi är förvånansvärt lätt att göra själv hemma och med japanska drycker blir det en riktigt festlig middag! Läs om en av våra japanska hemmamiddagar – och länkar till alla mina reportage från Japan i detta reportage!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Flyg i Business Class med Air Baltic från Riga

Vi flög med Air Baltic till Riga. Vanlig economy på väg dit, men på hemresan fick vi flyga...

ESPA Spa Riga – Avkoppling på hög nivå

Efter flera dagar av intensiv sightseeing, härliga måltider och upplevelser på barer runt om i Riga, kändes det...

Barer i riga – fyra riktigt bra tips!

Ska du till Riga och vill ha tips på barer i Riga? Då har du kommit rätt. När...

Restauranger i Riga – tips inför en weekendresa

Från att restauranger i Riga traditionellt serverat klassisk lettisk husmanskost har restaurangutbudet i staden de senaste tio åren...