Högfjällshotellet i Sälen – med Sälens bästa restaurangutbud

Dela inlägget:

Högfjällshotellet i Sälen ligger vid foten av Högfjället, ett skidområde med både utförsåkning och spår för längdskidor. Det är Sälens första storskaliga vintersportanläggning och invigdes 1937. Då var det Sveriges överklass som tog sig hit, i första hand för att roa sig, njuta av livets goda och insupa den hälsosamma och stärkande fjälluften. Numera är det skidåkning som står i fokus, men livsnjutande är fortfarande en viktig del – restaurangutbudet på Högfjällshotellet är imponerande med fler än 10 olika restauranger.

Med liftar kan man ta sig från Högfjället till det större skidområdet Lindvallen och bara någon kvart bort med skidbuss eller egen bil finns Hundfjället och Tandådalen. Här bodde jag och sonen en kortvecka efter nyår och hade fyra fantastiska dagar!

Högfjällshotellet i Sälen - med Sälens bästa restaurangutbud

Coronaanpassningar på Högfjällshotellet 2021

Som alla andra hotell har man gjort en rad anpassningar av verksamheten på Högfjällshotellet. Från avskiljande rep vid incheckningen, förbokade tider på frukosten till handsprit och plasthandskar vid frukostbuffén. Bastu och gym får man boka i förväg och använda privat.

Coronaanpassningar på Högfjällshotellet 2021

En annan skillnad mot tidigare år är att man helt ställt in den populära after-skin, som vanligtvis lockar hit upp mot 2000 personer varje dag. Istället är det maximalt fyra personer som får sitta vid varje bord – och restaurangerna slutar att servera alkohol klockan 20.00.

Ski-in ski-out på Högfjällshotellet

Det är verkligen Ski-in ski-out på Högfjällshotellet. På nedre plan av hotellet, mot backen, finns skåp där man kan förvara sina skidor och från den delen tar man sig rakt ut mot backen. På hemvägen finns en liten knapp-lift för att ta sig tillbaka till hotellet.

Ski-in ski-out på Högfjällshotellet
Ski-in ski-out på Högfjällshotellet
Ski-in ski-out på Högfjällshotellet
Ski-in ski-out på Högfjällshotellet
Toppen av högfjället

Det finns även flera längdspår upp mot och kring Högfjället som går förbi Högfjällshotellet. Hur är skidåkningen på Högfjället då? Det kommer ett separat inlägg om detta inom kort, men sammanfattningsvis – några gröna och blå backar och fin lätt off-pist!

Rummen på Högfjällshotellet

På Högfjällshotellet finns allt från små enkelrum till stora sviter med tre sovrum. Är man en familj med flera barn finns dubbelrum med connecting doors eller juniorsviter med fyra sängplatser. Inga kompakta familjerum med andra ord!

Jag och sonen bodde i ett nyrenoverat dubbelrum superior med två enkelsängar som står ihop, fåtölj och skrivbord och fönster med utsikt över Högfjället. Garderob och ett stort torkskåp. Vattenkokare på rummet.

Rummen på Högfjällshotellet

Riktigt mysigt, rymligt och fint rum. Det lilla badrummet som hade dusch var inte lika nyrenoverat, men fräscht.

Restauranger på Högfjällshotellet

Man satsar verkligen på restaurangerna på Högfjällshotellet – här finns över 10 olika restauranger. De flesta i hotellet, andra i anslutning till hotellet eller i backen. Läs mer om restaurangerna på Högfjällshotellet i detta inlägg.

Restauranger på Högfjällshotellet
Bord med utsikt över backen på TB Grill

Frukosten på Högfjällshotellet

Frukosten på Högfjällshotellet serveras i bufféform och här finns allt från ägg och bacon, pannkakor, havregrynsgröt och möjlighet att grädda egna våfflor till juice och ingefärsshot. Perfekt för att ladda upp inför en heldag i backen eller längdspåret!

Bastu och gym på Högfjällshotellet

Det finns ett stort modernt gym på Högfjällshotellet, med allt från fria vikter till motionsmaskiner.

Dessutom möjlighet till behandlingar och en stor herr- respektive dambastu.

Bastu och gym på Högfjällshotellet

Att göra på Högfjällshotellet

Förutom skidåkningen och äta och dricka finns flera andra roliga aktiviteter på själva Högfjällshotellet. Det finns en biograf i hotellet som visar nya biofilmer om man inte vill kolla på streamade filmer på rummet. Det finns både wi-fi och chromecast så man kan se sina streamade filmer på rummets TV.

Att göra på Högfjällshotellet

I ett stort konferensrum finns pingis, couronne och hockeyspel. Och på flera platser runt om i hotellet finns soffgrupper och barer där man kan spela sällskapsspel, läsa böcker eller bara umgås!

Att göra på Högfjällshotellet
Att göra på Högfjällshotellet
Att göra på Högfjällshotellet

Ta sig till Högfjällshotellet

Man tar sig hit enklast med egen bil, eller med flyg till Sälens flygplats som ligger en kvart bort. Det finns en gratis parkering vid hotellet för hotellgästerna – smidigt.

Ta sig till Högfjällshotellet

Vi lät bilen stå där hela tiden vi var i Sälen och tog de skidbussar som stannar utanför hotellet när vi ville åka till skidområdena Hundfjället och Tandådalen.

Vad kostar det att bo på Högfjällshotellet?

Priserna går lite upp och ner beroende på tidpunkt, men nu i januari kostar exempelvis ett dubbelrum från ca 1200:- per natt, Dubbelrum Deluxe som vi hade 1400:- per natt inklusive frukost. Om man tänker äta på hotellet – vilket vi verkligen kan rekommendera – finns ett ”eat & sleep” paket för någon hundralapp extra som ger 20% rabatt på alla restaurangnotor – smart!

Under vecka 2-6 2021 finns även speciella familjepaket söndag-torsdag, där det ingår boende, frukost, middag med mera.

Bra att tänka på inför vistelsen på Högfjällshotellet

  • Förboka tider för frukost de dagar ni ska bo här – den populäraste tiden 08.00 tar slut snabbt.
  • Boka även bord på de restauranger ni vill äta på, så ni får den tid ni önskar. Med de restriktioner som finns nu är det både färre platser i restaurangerna och färre sittningar.
  • Förboka tider på bastu och gym. Det kostar inget, men då bara ett sällskap i timmen ges access blir de snabbt uppbokade.
  • Ta med ett lås till skåpet där man förvarar skidorna. Finns även att låna i receptionen mot en deposition om 100:-. Tips är även att ta med tofflor eller skor som man kan gå i mellan rummet och skidförvaringen.

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...