Matochresebloggen
Snöskoter i Sälen med Fjälläventyr
Aktiviteter Sälen

Snöskoter i Sälen med Fjälläventyr

Snöskoter i Sälen? Ja, jag åkte snöskoter i Åre för ett par år sedan och det var riktigt kul. När jag tog med sonen, som älskar motorfordon, till Sälen var det givet att jag skulle försöka ta med honom på en snöskotertur. Inte lika fridfullt som den tur med ett hundspann vi gjorde i början av vår vistelse – mer action och fart!

Så jag bokade in oss på en kortare snöskotertur med Fjälläventyr vår näst sista dag i Sälen. När det var dags tog vi på de varmaste kläder vi hade och mötte upp vår snöskoterguide strax utanför Högfjällshotellet – där 6 snöskotrar stod uppradade.

Vi fick prova ut passande hjälmar och fick en liten instruktion innan vi startade motorerna. Snöskotrar är extremt enkla att köra. En gas, en broms och ett styre! Det krävs dock att man har någon form av körkort, så sonen fick sitta bak!

Snöskoter i Sälen med Fjälläventyr
Snöskoter i Sälen med Fjälläventyr

Snöskoter i Sälen upp på högfjället

Vi gav oss ut på skoterleder upp på högfjället i samlad grupp. Först mellansnabbt, men när vi kom upp på högfjället på en raksträcka och hade bra sikt gasade vår ledare på ordentlig – och vi hängde på! Sen åkte vi vidare ut i lössnön, så härligt!

Snöskoter i Sälen med Fjälläventyr

Efter någon halvtimmes körning kom vi fram till en timmerstuga där vi tog en paus och gick in för att värma oss. Där mötte vi några längdskidåkare som tagit skidorna till stugan, vilket och också verkade himla mysigt!

Snöskoter i Sälen med Fjälläventyr

Efter pausen, fullt ös tillbaka! En riktig kul och fartfull tur som jag verkligen kan rekommendera om ni gillar hög fart och snö!

Fakta om turen med snöskoter

  • Pris: 795:- per skoter
  • Längd; 1,5 h
  • Start: Vid Högfjällshotellet
  • Klädsel; Varmt! Det finns även skoteroveraller att låna.
  • Läs mer och boka på fjallaventyr.com

Något lugnare?

Vill ni upp på fjället men i ett lugnare tempo? Då kanske Hundspann är något för er, som vi också testade. Läs mer om Hundspann i Sälen här!

Turen gjorde vi i samarbete med Fjälläventyr – tankar och åsikter som alltid mina egna!

Läs mer om Sälen

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar