fbpx
Matochresebloggen
Längdåkning Sälen

Längdåkning i Sälen med start från Högfjällshotellet

Sälen är startplats för världens äldsta, längsta och största långlopp – Vasaloppet. Många åker till Sälen för att träna inför just det, eller bara för att man älskar längdåkning! Det finns en mängd olika längdspår i Sälen och bor man i Lindvallen eller på Högfjället är det många som åker på de spår som utgår från Högfjällshotellet. Det var givet för mig eftersom vi bodde på hotellet och en solig morgon passade jag på att ge mig ut medan sonen fortfarande sov.

Längdåkning i Sälen med start från Högfjällshotellet

Från Högfjällshotellet går flera olika längdspår, från 3 till 10 km. Man startar med ett par hundra meter spår innan man kommer till en stor spår-karta.

Längdåkning i Sälen
Längdåkning i Sälen
Längdåkning i Sälen

Här ifrån väljer man den längd man är sugen på. Det är samma svårighetsgrad upp till 8 km, sedan blir det lite mer kuperat. Jag startade med 5 km spåret och det var en perfekt start på dagen. Så stilla, gnistrande snö och solen värmde redan klockan 07.30!

Längdåkning i Sälen
Längdåkning i Sälen
Längdåkning i Sälen

Längre spår upp på Högfjället

Förutom dessa spår som prepareras dagligen av Skistar finns flera. längre spår upp på högfjället, till exempelvis Storfjällsgraven eller Hemfjällsstugan. Platser som även är vanliga fikaställen för utflykter ned hundspann eller snöskoter.

Min plan var att jag skulle ta mig även till dessa platser, men det blev mest fokus på utförsåkning denna resa. Men jag är klart sugen på att åka upp en helg och bara åka längd. Så härligt sätt att uppleva naturen – och skönt sätt att träna!

Fakta om längdspåren i Sälen med start från Högfjällshotellet

  • Helt gratis att åka på
  • Aktuell info om öppna spår hittar ni här.

Läs mer om Sälen

Du kanske också är intresserad av...

Inga kommentarer

    Lämna gärna en kommentar