Hotell i Kassandra – tre riktigt härliga ställen att bo på

Dela inlägget:

Halvön Kassandra, i regionen Halkidik i norra Grekland är en populär semesterort för både Grekerna själva och för turister från resten av Europa. Här finns såklart en mängd hotell och jag tänkte visa er tre riktigt bra hotell – från lyxig jätteresort med 30 restauranger, 4-stjärnigt vid havet och exklusiva villor med egna pooler.

Hotell i Kassandra – Sani Resort

Sani Resort ligger på halvöns nordvästra sida och är ett av de finaste hotell jag sett. Eller, snarare hotellkomplex. Det består av fem olika hotelldelar, med lite olika inriktning. Då här ser den nyaste delen ut:

Hotell i Kassandra Sani Resort Hotell i Kassandra Sani Resort Hotell i Kassandra Sani Resort Hotell i Kassandra Sani Resort

Delen ovan har 12-årsgräns medan man på andra delar har familjerum och välkomnar barn. Förutom en mängd pooler har hotellet egen strand, egen marina och 30 olika restauranger varav en har utmärkelse i Guide Michelin.

Hotell i Kassandra Sani Resort Hotell i Kassandra Sani Resort Hotell i Kassandra Sani Resort

Passar för dig som vill åka till en plats och stanna där hela semestern – här finns allt du kan önska inom promenadavstånd!

Läs mer på Sani Resorts webb

Hotell i Kassandra – Amon Zeus hotell

Amon Zeus hotell ligger på Kassandras östra kust och är ett nyrenoverat fyrstjärnigt hotell. Det har ett perfekt läge, precis vid stranden och fina rum, hälften med utsikt mot havet.

Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell

Det var på Amon Zeus vi bodde under vår vistelse här. Älskar att bo så nära stranden så man kan starta varje dag med ett dopp och sedan äta frukost på en uteterrass i morgonsolen med utsikt över havet!

En kort biltur från denna strand ligger den mysiga staden Afytos som har en mängd restauranger, affärer och barer. Amon Zeus hotell passar perfekt för dig som vill bo riktigt bra vid havet men inte för dyrt och som vill ha nära till bra utbud av restauranger etc!

Läs mer på Amon Zeus webb

Hotell i Kassandra – Kappa Resort

Kappa resort ligger i södra spetsen av Kassandra, på en höjd med en fantastisk utsikt. Här bor man i en egen tvåningsvilla med upp till tre sovrum – alla med eget badrum. Alla villor har takterrasser och egen trädgård med privat pool.

Hotell i Kassandra - Kappa resort Hotell i Kassandra - Kappa resort

Här finns även en bra restaurang där vi åt en sen lunch. Goda och vällagade rustika rätter. Att sedan ta ett glas vin på deras stora takterrass efteråt är svårslaget!

Hotell i Kassandra - Kappa resort Hotell i Kassandra - Kappa resort Hotell i Kassandra - Kappa resortHotell i Kassandra - Kappa resort

Kappa Resort passar större sällskap och familjer som vill bo lyxigt, men avskilt!

Läs mer på Kappas resorts webb.

Besöken på hotellen ovan är del av en pressresa som Kassandras turistbyrå arrangerade, men åsikterna är som alltid mina egna. 

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...