Hotell i Kassandra – tre riktigt härliga ställen att bo på

Dela inlägget:

Halvön Kassandra, i regionen Halkidik i norra Grekland är en populär semesterort för både Grekerna själva och för turister från resten av Europa. Här finns såklart en mängd hotell och jag tänkte visa er tre riktigt bra hotell – från lyxig jätteresort med 30 restauranger, 4-stjärnigt vid havet och exklusiva villor med egna pooler.

Hotell i Kassandra – Sani Resort

Sani Resort ligger på halvöns nordvästra sida och är ett av de finaste hotell jag sett. Eller, snarare hotellkomplex. Det består av fem olika hotelldelar, med lite olika inriktning. Då här ser den nyaste delen ut:

Hotell i Kassandra Sani Resort Hotell i Kassandra Sani Resort Hotell i Kassandra Sani Resort Hotell i Kassandra Sani Resort

Delen ovan har 12-årsgräns medan man på andra delar har familjerum och välkomnar barn. Förutom en mängd pooler har hotellet egen strand, egen marina och 30 olika restauranger varav en har utmärkelse i Guide Michelin.

Hotell i Kassandra Sani Resort Hotell i Kassandra Sani Resort Hotell i Kassandra Sani Resort

Passar för dig som vill åka till en plats och stanna där hela semestern – här finns allt du kan önska inom promenadavstånd!

Läs mer på Sani Resorts webb

Hotell i Kassandra – Amon Zeus hotell

Amon Zeus hotell ligger på Kassandras östra kust och är ett nyrenoverat fyrstjärnigt hotell. Det har ett perfekt läge, precis vid stranden och fina rum, hälften med utsikt mot havet.

Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell Hotell i Kassandra - Amon Zeus hotell

Det var på Amon Zeus vi bodde under vår vistelse här. Älskar att bo så nära stranden så man kan starta varje dag med ett dopp och sedan äta frukost på en uteterrass i morgonsolen med utsikt över havet!

En kort biltur från denna strand ligger den mysiga staden Afytos som har en mängd restauranger, affärer och barer. Amon Zeus hotell passar perfekt för dig som vill bo riktigt bra vid havet men inte för dyrt och som vill ha nära till bra utbud av restauranger etc!

Läs mer på Amon Zeus webb

Hotell i Kassandra – Kappa Resort

Kappa resort ligger i södra spetsen av Kassandra, på en höjd med en fantastisk utsikt. Här bor man i en egen tvåningsvilla med upp till tre sovrum – alla med eget badrum. Alla villor har takterrasser och egen trädgård med privat pool.

Hotell i Kassandra - Kappa resort Hotell i Kassandra - Kappa resort

Här finns även en bra restaurang där vi åt en sen lunch. Goda och vällagade rustika rätter. Att sedan ta ett glas vin på deras stora takterrass efteråt är svårslaget!

Hotell i Kassandra - Kappa resort Hotell i Kassandra - Kappa resort Hotell i Kassandra - Kappa resortHotell i Kassandra - Kappa resort

Kappa Resort passar större sällskap och familjer som vill bo lyxigt, men avskilt!

Läs mer på Kappas resorts webb.

Besöken på hotellen ovan är del av en pressresa som Kassandras turistbyrå arrangerade, men åsikterna är som alltid mina egna. 

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...