fbpx
Matochresebloggen
Lindos Rhodos
Bad Restauranger Rhodos

Tre saker ni inte får missa på Rhodos

Inför vår resa till Rhodos gjorde jag en hel del research som jag samlade här. Nu, när vi summerar resan finns det tre utflykter som vi inte tycker ni ska missa! Så här kommer vår lista på “Tre saker ni inte får missa på Rhodos”.  De ligger praktiskt längs östkusten och hyr ni bil och startar tidigt hinner ni med alla tre på en dag.

1. Oasis Beach

Jag älskar beachklubbar och när vi var på Ibiza förra året var vi både på strandklubbar som Blue Marlin (som ligger vid en stenstrand där man badar från en brygga) och klubbar byggda kring en stor pool som Nikki Beach (som dock ligger vid en strand men den är strax utanför klubben.

Inför resan till Rhodos försökte jag hitta information om någon liknande klubb här, men utan framgång. Det enda jag fann som verkade lite coolt var Oasis, där det fanns en “bar i berget”. Vi åkte hit vår sista dag bara för att kolla in baren – och märkte då att detta var strandklubben jag hade letat efter.
Oasis Beach Rhodos Oasis Beach Rhodos Oasis Beach Rhodos Oasis Beach RhodosOasis Beach Rhodos
Massor av solstolar med parasoll, både klippbad och sandstrand, en stor restaurang, baren i berget och så en DJ som lirar ganska tung instrumental house hela dagen. Till skillnad från Ibiza där en solstol kan kosta 500:- och en öl 150:- kostar en öl här 3,5 euro och två solstolar och ett parasoll 10 euro för en hel dag.

Restaurangen på Oasis Beach

Restaurangen här visade sig vara riktigt bra och jag hittade två av de rätter jag hade sett fram mot att äta under vistelsen här; små friterade fiskar man äter hela och en saftig kycklingsouvlaki.
Oasis Beach Rhodos Restaurang Oasis Beach Rhodos Restaurang Oasis Beach Rhodos Restaurang
Vi pratade lite med sällskapet vid bordet bredvid som var ett äldre grekiskt par som hade denna restaurang som sin favorit. Känslan av att ha hittat något så “äkta”gör ju att man blir lite extra nöjd. Det vi kom hit för – baren i berget – var inte så speciellt – rätt dåligt drinkutbud med plastglas till vin tex – utan det var allt annat här som verkligen gjorde Oasis Beach till den strand på Rhodos jag främst skulle rekommendera om man gillar strandklubbar och housemusik.

2. Seven Springs

Seven Springs är en lummig, sval, grön plats. Här finns en 186 meter lång, smal, kolsvart tunnel som leder till en liten konstgjord sjö. Är man som jag 186 cm lång så tvingas man gå lutad hela vägen, och då är 186 meter i kolmörker ganska långt! Det rinner vatten i tunneln, men man kan gå barfota. Man kan istället gå över en kulle om man inte vågar ta tunnelvägen.

Seven Springs Rhodos Seven Springs Rhodos Seven Springs Rhodos Seven Springs Rhodos Seven Springs Rhodos

3. Lindos och  St Pauls Bay

Lindos är en liten vacker grekisk by som ligger på den sydöstra sidan av ön. På en hög klippa (dit man kan lifta med åsnor om man inte orkar gå) ligger Lindos Akropolis som är resterna av ett gammalt tempel. Själva byn är fin men turistig med mängder av små restauranger och affärer.

Lindos Rhodos Lindos Rhodos Lindos Rhodos

St Pauls Bay

Går man genom huvudgatan i Lindos kommer man fram till St Pauls Bay – en fantastisk bukt med tre sandstränder, klippor att hoppa från och två restauranger. Vi valde den strand som ligger närmast byn där det fanns en enkel men mysig liten taverna med skön skugga från vinrankor över terrassen.

St Pauls Bay Lindos Rhodos St Pauls Bay Lindos Rhodos St Pauls Bay Lindos Rhodos St Pauls Bay Lindos Rhodos

Har ni några saker som för er är “måsten” på Rhodos? Kommentera gärna!

Du kanske också är intresserad av...

5 Kommentarer

 • Reply
  Rosita
  19 juli, 2016 at 06:40

  Rhodos stad! Listad på UNESCOS världsarvlista är såklart också ett måste under Rhodossemestern. Den första har jag inte besökt (trots att maken är känd här på ön efter ha jobbat här något år).

  • Reply
   christianmuda
   19 juli, 2016 at 07:39

   Jo, håller med Rosita – Rhodos stad är ju också ett “måste”!

 • Reply
  Rosita
  19 juli, 2016 at 06:48

  Korrigering, oops Oasis Besch känner jag/vi ju till. Granne med en av våra favoritstränder, Tassos Beach. Jag trodde mig inte veta ang Oasis Beach med hänsyn till grotta och Beach Club, det fanns inte där när vår familj började semestra på Rhodos. Men jag känner minst en resebranschkollega som ääälskar Oasis Beach. För oss har Tassos Beach blivit stoppet där gamla Rhodos-älskare samlas. Vår äldsta dotter lärde sig simma där med hjälp av en engelsk väninna från Mallorca.

 • Reply
  Lilia
  12 september, 2018 at 22:22

  Men underbart!
  Precis vad jag letar efter. Älskar beachbarer. Åker visserligen m kids men MÅSTE dit en eftermiddag!

  • Reply
   christianmuda
   13 september, 2018 at 19:32

   Härligt! Alla dessa saker funkar med kids också! Ha en grym resa! Med vänlig hälsning, Christian

Lämna gärna en kommentar