Dykning på Rhodos med Waterhoppers

Dela inlägget:

Jag tog mitt dykcertifikat för 15 år sedan på Mallorca och har sedan dess gjort en massa dyk i bland annat Thailand, Kroatien, Västindien och Sydafrika. Klart bortskämd med klart vatten, bra sikt och rikt djurliv.

Även om jag inte är någon riktig dykfantast som längtar efter renodlade dykarresor gillar jag att ta ett dyk om vi är på platser med varmt vatten, så när vi bestämde oss för Rhodos kollade jag upp hur dykningen var här. Det visade sig finnas en hel del intressant att se under vatten; grottor, vrak och branta väggar.

Dykning på Rhodos med Waterhoppers

Första dagen här tog jag bilen upp till Rhodos hamn och hoppade på Waterhoppers stora båt. De är den största dykfirman på Rhodos och förutom dykarna var det ett stort gäng snorklare ombord.

Dykning med Waterhoppers på Rhodos

Dykning med Waterhoppers på Rhodos

Dykning med Waterhoppers på Rhodos
Dagens dyk!

Vi som hade certifikat samlades i fören av båten och under färden ut till dagens destination hann jag bekanta mig med övriga, alltid himla trevlig stämning på dykbåtar. Standardfrågor man i stort sett alltid börjar med på en dykbåt: Hur många dyk har du gjort/var har du dykt/vad är det coolaste du sett? Jag har gjort runt 45 dyk och de coolaste var dels i Sydafrika där vi stötte på både sandtigerhajar och sköterskehajar. I Kroatien gjorde vi ett dyk inne i ett stort gammalt vrak, väldigt spännande!

Dyk i Kalethea

Dagens dyk på Rhodos utgick från en plattform som Waterhoppers hade förtöjd i en vik i Kalethea. Första dyket var inte superintressant – en del stim med små fiskar – men inget speciellt. Andra dyket däremot var riktigt bra; vi simmade bland annat in i grottor och stötte på en bläckfisk som förskrämt sprutade bläck och försvann.

Dykning med Waterhoppers på Rhodos

Ser ni bläckfisken?!

Dykning med Waterhoppers på RhodosDykning med Waterhoppers på RhodosDykning med Waterhoppers på RhodosDykning med Waterhoppers på RhodosDykning med Waterhoppers på RhodosDykning med Waterhoppers på RhodosDykning med Waterhoppers på Rhodos

Vattnet var varmt, men efter 45 minuter blir det ändå kallt och jag var glad att det fanns våtdräkter med långa ärmar och ben. Jag bad om det redan till det första dyket; till det andra bytte även alla andra till dräkter med långa ärmar!

Klart kul dyk – har ni certifikat och är på Rhodos kan jag verkligen rekommendera att ta några dyk en av era dagar här. Förutom själva dyken får man en härlig tur med dykbåten längs kusten på köpet!

Dykning med Waterhoppers på Rhodos

Förutom Kalithea brukar Waterhoppers åka till en rad andra platser längs kusten (olika platser olika dagar). Exempelvis:

Dykning med Waterhoppers på Rhodos
En av våra divemasters berättar om de andra platserna de brukar dyka på
Plimiri – där man dyker på Giannoula K – ett 110m långt gammalt fraktskeppsvrak
Ladiko – djupare dyk med en brant ”vägg”

 

Har du dykt eller snorklat på Rhodos? Vad tyckte du? Kommentera gärna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...