Hyrbil på Rhodos – Drive rent a car

Dela inlägget:

Funderar du över hyrbil på Rhodos? Vi gillar att åka runt och se lite mer av platser vi besöker och hyr ofta bil en eller flera dagar. När vi på denna resa till Rhodos bodde lite avsides och reste utan barn passade vi på att boka en liten pigg Audi A3 cab för hela vistelsen hos Drive rent a car som är Rhodos största hyrbilsfirma.

Rhodos flygplats är liten och det har fördelen att det är nära till allt – även uthämtningen av bilen som stod 10 meter utanför utgången. Mycket smidigt.

Hyrbil på Rhodos – Hitta rätt väg på Rhodos

Vi hade som vanligt laddat ner hela Rhodos kartan från Google Maps lokalt i mobilen och ”stjärnmärkt” de platser vi skulle åka till; byar, stränder och restauranger. På detta sätt kan man använda Google Maps i mobilen för navigering utan att slå på datatrafik. Så smidigt och nästan omöjligt att köra fel!

Hyrbil på Rhodos

Köra bil på Rhodos

Det är bra vägar på Rhodos – mellan huvudstaden Rhodos i norr längs östra kusten ner till Lindos i söder är det två filer i vardera riktning med tjocka mitträcken mellan. Dock är det trafikljus ganska tätt så det blir många stopp längs vägen. Även lite mindre vägar är asfalterade och fria från stora hål etc.

Hyrbil på Rhodos Hyrbil på Rhodos

Köra bil i bergen på Rhodos

En dag åkte vi upp till bergen och vindistriktet Ebonas. Vägarna upp hit var klart smalare, kurvigare och brantare. Så pass att jag vissa riktigt tighta och branta kurvor tutade för att varna eventuell mötande trafik om att jag var på väg!
Hyrbil på Rhodos Hyrbil på Rhodos

Kul om man gillar att köra bil och det var knappt något trafik alls. Dock är det nog en fördel om man har en liten och pigg bil!

Se upp för getter!

På Rhodos behöver man inte oroa sig för att krocka med en älg, men man får  vara vaksam så man inte kör in i en av alla de getter som går omkring fritt lite överallt på ön.

Varning för getter

Tanka på Rhodos

Bensinen kostar ungefär som i Sverige, men man slipper tanka själv.

Hyrbil på Rhodos

Parkering på Rhodos

Inne i Rhodos stad finns det gott om parkeringsplatser. Ta med mynt, för det är det enda betalningsmedlet. Det kostade mellan 1.5 per timme och 3 Euro per dag på de ställen vi parkerade på.

Hyrbil på Rhodos

Finns det inga parkeringsplatser lediga så parkerar man lite var som helst. Jag såg inte en enda bil som hade fått böter så står man inte helt i vägen för andra bilar är det nog riskfritt!

Hyrbil på Rhodos

Åka cab på Rhodos

Det var första gången vi hyrde en cab men garanterat inte den sista – så himla härligt att åka nedcabbat, speciellt när vindarna är så varma som här.

Hyrbil på Rhodos Hyrbil på Rhodos

Det var lika enkelt att lämna tillbaka bilen som att hämta ut den, precis utanför avgångshallen stod en representant från Drive Rent a car och tog emot bilen.

Inlägget görs i samarbete med Drive Rent a car, men åsikterna om både bilen och firman är helt mina egna!

4 kommentarer

  1. Hei!
    Hvor mye må du regne med å måtte betale for leiebil i én uke på Rhodos? (Vi er to voksne uten barn.)
    Såg jo veldig deilig ut med cab:))

    • Hej Lene, kolla in Drive Rent A Car’s hemsida (länk i reportaget). Inte farligt dyrt men beror såklart på vilken modell ni väljer. Finns också Porsche cab om ni vill lyxa till det ännu mer!

  2. Hehe, ja, det hadde vært nice!!;)
    Takk, da skal vi sjekke ut det! Fant mange gode tips på bloggen din/deres, å gleder oss til å dra på litt utflukter på Rhodos:) Ha en fin kveld videre!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Winter Margarita – Fredagsdrinken är en vintervariant av denna sommarklassiker

Gillar du drinken Margarita kommer du älska en Winter Margarita. Samma goda smaker av sött, salt och surt...

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...