La Petite Soeur Vinbar – Chez Jolies lillasyster på Nybrogatan i Stockholm

Dela inlägget:

Efter succen med den franska bistron Chez Jolie öppnar nu Stureplansgruppen en vinbar i samma anda med med Mikael Einarsson i spetsen La Petite Soeur vinbar – Lillasystern tiil Jolie. Vinbaren öppnar i November 2023 och jag fick en förhandstitt i veckan och provade även lite viner och rätter från menyn. Så här kommer en sneak peak på La Petit Seur vinbar.

La Petite Soeurvinbar – Chez Jolies lillasyster

La Petite Soeur ligger vägg i vägg med Chez Jolie i hörnet av fastigheten och man delar även kök. Även inredningen påminner om Chez Jolie, men är här lite enklare. Runda bort och pallar utan rygg istället för de stora borden med stärkta vita dukar och stoppade stolar man har på Chez Jolie.

Viner på La Petite Soeur

Som den vinbar detta är har man ett stort utbud av viner, både på glas och ännu mer om man vill ta en hel flaska från den stora vinkylen. På glas har man fem olika champagner, där Ayla Brut Majeur är huschampagnen (195:- ). Tio olika vita viner finns på glas som ligger mellan 110-355:- och 11 röda viner på glas som kostar mellan 125-405:-. Så här kan slinka in både för ett enklare vin eller testa något rikttigt intressant vin på glas.

La Petit Seur Vinbar

Menyn på La Petite Soeur

Menyn för mat är lite mer begränsad än vinlistan, men med ett gäng små, läckra rätter. Här är det smårätter tänkta att dela på som tilltugg till vinerna – som ostron, tartar på hälleflundra eller ragu på oxkind. Vi fick prova ett urval rätter från menyn – riktigt gott, enkelt och vällagat – precis som maten inne på Chez Jolie.

Grillad baguette med tomatconcassé och tapenade, parmaskinka och salami.

Jamon persillé är ett långkok som reducerats ner och binds ihop med gelatin, som serverades med små cornichons och grovkornig senap. Riktigt läckert.

La Petite Soeur Vinbar

Potatiskroketter med färskost och skinka var små frasiga milda, kroketter. Lite mer tryck var det i bittersalladen med getost, citrus och valnötsvinegrett – supergod kombo.

Vill man ha något sött finns en dessert på menyn, ett mandelbakat päron med vanlijsås som var både riktigt snygg och fantastiskt god.

Ser det tomt ut på väggarna på bilderna? Man håller fortfarande på att inreda lokalen – så det kommer bli fler lampor, konst, glas och viner. Jag ser fram mot att komma tillbaka hit när det öppnar den 9 november!

För vem passar La Petite Soeur?

Är du runt Stureplan och vill ta ett glas vin och äta något gott till är detta ett perfekt val. Antigen innan en middag – eller varför inte skippa desserten när ni äter ute och gå hit för att ta in deras mandelbakade päron och ett gott dessertvin!

La Petite Soeur

  • Adress: Nybrogatan 5
  • Öppet: Onsdag till lördag
  • Prisnivå: Mellan

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...