Chez Jolie Stockholm – lyxig fransk bistro vid Stureplan

Chex Jolie är en klassisk fransk bistro som öppnade ett stenkast från Stureplan hösten 2022. I köket hittar man Brasserie Astorias tidigare kökschef Mikael Einarsson som skapat menyn med klassiska franska bistrorätter. Här hade vi bokat bord på min födelsedag för hela familjen och det var en så trevlig och god middag!

Chez Jolie Stockholm

Restaurangens inredning är så himla snygg och lyxig, med tjock mörk heltäckningsmatta, träpaneler och stora speglar på väggarna, stoppade stolar och stärkta vita dukar. Det finns en bar längst in i lokalen som man kan starta sin middag vid – eller bara gå hit för en drink och njuta av atmosfären.

Chez Jolie Stockholm

Jag hade varit på ett event innan middagen och provat champagne, så vi skippade fördrink och gick direkt på maten. Har man varit på en fransk bistro innan känner man igen de flesta rätterna på menyn, som ostron och anklever i delen för aptirterare. Sniglar, musslor och löksoppa bland förrätterna och biff med pommes frites i varmrättssektionen.

Chez Jolie Stockholm Meny

Alert och trevlig personal, som avslappnat gav tips om de olika rätterna på menyn så vi snabbt kunde bestämma oss. Vi beställde in bubbelvatten som kom in i en vacker flaska och jag gillar verkligen detaljen att de tar med två flaskor in till bordet – en som de fyller på med, en full som de lämnar. Plus att de gör eget bubbelvatten istället för importerat bubbelvatten på flaska.

Chez Jolie Stockholm

Förrätter på Chez Jolie

Jag startade med en tonfisktartar, med hackad tonfisk, oliver, pistagenötter och fänkål (215:-) och till den ett glas krispig riesling. En riktigt god tartar och vinmatchningen var perfekt.

Barnen tog en varsin råbiff (180:-) och min fru Pate En Cruote (185:-). Även dessa rätter var rikigt bra – det är också det jag läst om Chez Jolie, att just förrätterna är de extra starka på!

Varmrätter på Chez Jolie

När vi skulle beställa talade kyparen sig varm om deras kalvbräss cordon bleu (395:-) , som min fru tog. Jag och barnen ett mer klassiskt kort – deras Steak Grille som kom in med karamelliserad lök, cafe de paris-smör och rödvinssås (385:-). Till köttet får man beställa sides, där vi tog pommes frites och en tomatsallad. Perfekt stekt kött, god sås och riktigt frasiga pommes. Så klassiskt franskt det kan bli!

Portionerna såg inte så stora ut, men vi blev klart mätta av en varsin förrätt och varmrätt så vi skippade dessert. Vill man ha perfekt lagade klassiska franska bistrorätter är Chez Jolie ett säkert kort. Visst, det kostar en del att äta här. Men miljön, atmosfären, servicen och nivån på maten gör detta till en upplevelse som är värd att betala lite extra för!

Fler restaurangtips i Stockholm

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...

Mousserande vin från England – överraskande bra med en lång historia

Igår var jag hemma hos Storbritanniens ambassadör, i en stor pampig villa på Djurgården. Anledningen var att där...

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...