Intressanta råvaror

Dela inlägget:

Vi har börjat storhandla via Mathem så när de erbjöd sig att skicka hem lite ovanliga råvaror tackade jag inte nej. Men när jag packade upp påsen blev jag lite brydd – gurkmeja, casava, kokosnöt och ätbara blommor – vad ska jag göra med det här?   Efter lite research hittade jag dock lite inspiration. Så, Casavan kokade jag först i saltat vatten i femton minuter, skivade den till pommes- storlek och ugnsbakade den sedan hårt i hög värme med vitlök och mycket olja. Svängde ihop en aioli och prydde det hela med de ätbara blommorna. Detta serverade jag som en förrätt att dela på nere vid bryggan. Succé!  Barnen älskade Casavan som kan liknas vid en mix mellan bröd och potatis, väldigt bra kostistens, lätt att jobba med och god! De ätbara blommarna var väldigt uppskattade!

   Gurkmejan blev en del i marinaden för kycklingfilé ihop med vitlök, ingerfära, lime och olivolja.  

 Här ska man kanska vara lite mer försiktig med gurkmejan än jag var. Den är väldigt skarp i smaken så lite räcker bra. 

Kul med nya råvaror som vi inte testat tidigare för att tvingas tänka i lite nya banor. Casavan gillade vi allihop så den kommer vi garanterat att köpa igen.

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Restaurang Karamell – ny restaurang på Skeppsbron i Stockholm

Nyligen öppnade Restaurang Karamell på Skeppsbron i Stockholm, med en stor uteservering med utsikt över vattnet, såväl som...

Turkish Airlines Business Class till Uzbekistan

Jag har flugit med Turkish Airlines flera gånger, dels till Istanbul men även vidare från Istanbul till exempelvis...

La Girafe på Arlanda – bästa restaurangen på Arlanda

La Girafe på Arlanda är en av de senaste restaurangöppningarna på Terminal 5 och den som jag nu...

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...