fbpx
Matochresebloggen
Mat

Oktoberfest på Gärdet, Stockholm

Nu i helgen är det Oktoberfest på Gärdet i Stockholm. En vän till mig har länge pratat om hur kul det vore att åka till Oktoberfesten i München så när denna oktoberfest i Stockholm dök upp blev jag sugen på att gå dit och få en försmak. Jag fick med mig några vänner dit och vi började såklart med att beställa in en varsin enliters öl…  Oktoberfesten i Stockholm är självklart inte i närheten av den i München i storlek, men jag gissar att man får en liten känsla av hur det är på en riktigt oktoberfest.  Plötsligt började alla utom vi dansa någon lustig dans med rörelser till. Gissar att detta är ett vanligt inslag på tyska oktoberfester!

 Maten här på Stockholms oktoberfest var verkligen under all kritik. Efter att ha väntat nästan en timme kom en kall schweinshaxe in serverad med pulvermos och lite surkål.
På scenen varvas det med underhållning av ett tyskt live-band och en DJ som lirar låtar som Ymca, Cotton-eye Joe och Sommartider. En blandning som större delen av publiken här uppskattar. 
Redan efter någon timme börjades det dansa på borden…
    

Bra drag och stort engagemang i publiken så jag kan tänka mig att det kommer vara fullt ös här i helgen. Så, om man gillar tysk ompa-ompa, 90-talsmusik och öl så är detta ett perfekt ställe att tillbringa ett par timmar på i helgen, eller nästa. Det är öppet 3-5.9 och 10-12.9.

Du kanske också är intresserad av...

1 Comment

 • Reply
  Linnea
  4 september, 2015 at 07:15

  Hej! Jag svarar på din fråga från Instagram här istället för att skicka en hälsning från Bayern och därmed slå två flugor i en smäll.
  Jag har faktiskt aldrig varit på någon (varken svensk eller bayersk) Oktoberfest i egen hög person så jag kan inte kalla mig Oktoberfestexpert på något sätt 🙂 Det jag vet är att Oktoberfest är väldigt lik alla de “marknader” och “fester” som hålls runtikring här i Bayern under året och dessa har jag besökt många av. Skillnaden är hypen och turistinvasionen till Oktoberfest. Det finns mycket att skriva och berätta om ölen, radlern, bryggerierna, kläderna, musiken, dekorationerna, maten, öltälten, und so weiter. Kanske får bli ett gästinlägg istället?
  Många hälsningar Linnea i Bayern

Lämna gärna en kommentar