Oktoberfest på Gärdet, Stockholm

Dela inlägget:

Nu i helgen är det Oktoberfest på Gärdet i Stockholm. En vän till mig har länge pratat om hur kul det vore att åka till Oktoberfesten i München så när denna oktoberfest i Stockholm dök upp blev jag sugen på att gå dit och få en försmak. Jag fick med mig några vänner dit och vi började såklart med att beställa in en varsin enliters öl…  Oktoberfesten i Stockholm är självklart inte i närheten av den i München i storlek, men jag gissar att man får en liten känsla av hur det är på en riktigt oktoberfest.  Plötsligt började alla utom vi dansa någon lustig dans med rörelser till. Gissar att detta är ett vanligt inslag på tyska oktoberfester!

 Maten här på Stockholms oktoberfest var verkligen under all kritik. Efter att ha väntat nästan en timme kom en kall schweinshaxe in serverad med pulvermos och lite surkål.
På scenen varvas det med underhållning av ett tyskt live-band och en DJ som lirar låtar som Ymca, Cotton-eye Joe och Sommartider. En blandning som större delen av publiken här uppskattar. 
Redan efter någon timme börjades det dansa på borden…
    

Bra drag och stort engagemang i publiken så jag kan tänka mig att det kommer vara fullt ös här i helgen. Så, om man gillar tysk ompa-ompa, 90-talsmusik och öl så är detta ett perfekt ställe att tillbringa ett par timmar på i helgen, eller nästa. Det är öppet 3-5.9 och 10-12.9.

Föregående artikel
Nästa artikel

1 kommentar

  1. Hej! Jag svarar på din fråga från Instagram här istället för att skicka en hälsning från Bayern och därmed slå två flugor i en smäll.
    Jag har faktiskt aldrig varit på någon (varken svensk eller bayersk) Oktoberfest i egen hög person så jag kan inte kalla mig Oktoberfestexpert på något sätt 🙂 Det jag vet är att Oktoberfest är väldigt lik alla de ”marknader” och ”fester” som hålls runtikring här i Bayern under året och dessa har jag besökt många av. Skillnaden är hypen och turistinvasionen till Oktoberfest. Det finns mycket att skriva och berätta om ölen, radlern, bryggerierna, kläderna, musiken, dekorationerna, maten, öltälten, und so weiter. Kanske får bli ett gästinlägg istället?
    Många hälsningar Linnea i Bayern

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...