Svenska nöjesfält får öppna med restriktioner – andra länder kör tester och munskydd

Dela inlägget:

Gröna Lund gick nyligen ut med information om att de planerar öppna nöjesfältet i börja av maj 2021, med en rad restriktioner. Bland annat måste alla besökare ha hela 20 m2 per person (till skillnad från köpcentrum där kravet är 10 m2 per person) – trots att man till stor del befinner sig utomhus på Gröna Lund. Med en yta om 3,8 hektar innebär det att Gröna Lund bara får ta in ca 1.800 personer samtidigt – att jämföra med de 15.000 som man vanligen kan välkomna samtidigt.

Nytt sätt att besöka Gröna Lund 2021 – och nya monster

I år måste alla förboka sitt besök på Gröna Lund online till en specifik dag, där man också får en ankomsttid för att undvika trängsel i entréerna. I år kommer inga åkband och åkkuponger användas. Istället finns endast en biljett till Gröna Lund som kallas för ”Ticket to Ride”. Och det är precis vad det är – en entrébiljett där alla åk också ingår. Under högsäsong samt helger kommer dagarna delas upp på ett förmiddagspass och ett eftermiddagspass. En annan nyhet är såklart den nya berg-och-dalbanan Monster – som jag verkligen ser fram mot att testa!

Biljetter inför sommaren beräknar Gröna Lund att släppa under vecka 15 (12-18 april).

Lisberg planerar öppning i maj

Lisberg i Göteborg planerar även de att öppna i maj, men har inte bestämt sig ännu utan väntar på klartecken från Folkhälsomyndigheten. Även de behöver följa samma extremt hårda begränsningar i antalet gäster som Gröna Lund.

Tivoli i Köpenhamn öppet som vanligt – med test innan

Tivoli i Köpenhamn har redan öppnat för säsongen. Till skillnad från Gröna Lund (som tvingades ha stängt) hade Tivoli öppet hela 2020. I år behöver alla personer över 15 år visa ett negativt Covid-19 test för att få komma in på Tivoli – och i Danmark kan man ta dessa helt utan kostnad. Har man redan haft Covid-19 behöver man inte visa upp ett negativt test, utan det räcker med ett intyg som visar att man var smittad. Även på Tivoli behöver man förboka sitt besök.

Parks & Resorts i Dubai kör med munskydd

Den stora nöjesparken Parks & Resorts i Dubai kör med tempraturmätning i entrén, obligatoriska munskydd och utökade avstånd i köer, attraktioner och restauranger. Läs mer här. Och läs om vårt besök för tre år sedan på Parks & Resorts i Dubai här.

Universal Orlando – munskydd och avstånd

Det stora nöjesfältet Universal Orlando i USA har samma strategi som Parks & Resorts i Dubai. Det är tempraturkontroll om någon ser sjuk ut vid ingången, obligatoriska munskydd och stora avstånd mellan alla sällskap i köer, attraktioner och restauranger. Läs om vårt besök på Universal Orlando här!

Vad är mest rimligt?

I mitt tycke är den Danska modellen klart bäst. Testa alla besökare över 15 år utan kostnad och öppna nöjesparkerna som vanligt! Och de som redan haft Covid-19 och har antikroppar eller de som fått vaccin behöver såklart inte testas!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Guide till Koh Samet 2023 – stränder, hotell och tips

Guide till Koh Samet! Är du sugen på en semester på en av Thailands absolut vackraste öar? Då...

Afternoon Tea på La Tour med fransk touch

I lördags testade jag La Tour's nya Afternoon Tea med fransk touch - och detta var en lunchupplevelse...

Säsongsmeny på Restaurang Leijontornet

Restaurang Leijontornet i Gamla Stan har fått många bra recensioner den senaste tiden och som en följd snabbt...

Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden

I fredags tog jag med min fru på en Staycation med Julbord på Grand Hotel Saltsjöbaden. Detta är...