Italiensk vinlunch på Taverna Brillo med Enzo Bartoli Wines

Dela inlägget:

Höst, mulet och suget efter miljöombyte till södra Europa blir allt starkare efter en sommar i Sverige! Vad kan då passa bättre än att skämma bort sig med en Italiensk VInlunch – på hemmaplan :-). I veckan fick jag chansen att hänga just en sån när Enzo Bartoli Wines lanserade några nya viner på Taverna Brillo.

Italiensk vinlunch på Taverna Brillo 

Lunchen startade med ett glas torrt, ekologiskt rosébubbel och sen fick vi in en av mina absoluta favoritförrätter – calamari, som serverades med persiljeaioli. Sjukt gott!

Italiensk vinlunch på Taverna Brillo med Enzo Bartoli Wines
Italiensk vinlunch på Taverna Brillo med Enzo Bartoli Wines

En kul grej med dessa pressluncher är alla nya människor man träffar. Idag satt jag bland annat vid Nicole som driver Youtube- och instakontot BadAss FoodStories som hon driver med sin kille. Ambitösa videos ni kan kolla in här.

Italiensk vinlunch på Taverna Brillo med Enzo Bartoli Wines

Saltimbocca och rödvin

Till varmrätten – Saltimbocca – fick vi prova två nya röda viner från Enzo Bartoli Wines. ett elegantare Barolo och en Piemonte som säljs på Bag-in-box. Vi köper sällan bag-in-box, men ska man göra det är detta ett riktigt bra val. Barolon var snäppet bättre – jag älskar verkligen Baroloviner – ”The king och wine and the wine of kings” – som de brukar kallas stämmer bra på detta vin! Men de kostar därefter. En flaska av denna Barolo kostar lika mycket som en 3-liters box Piemonte!

Italiensk vinlunch på Taverna Brillo med Enzo Bartoli Wines

Enzo Bartoli – på druvor från Norra Italien

Jag har ju gått en nybörjarkurs i vin på Restaurangakademien – WSET nivå 1 – men har såklart fortfarande massor kvar att lära mig! Enzo Bartoli är varumärket på dessa viner som görs på druvor från lite olika delar av Norra Italien. Barolovinet görs på 100% Nebbiolodruvor från Bussia Cru i Monforte d’Alba, från vingårdar på 430 meters höjd, där skördas de för hand i Oktober. Vinet i boxen kommer från flera mindre vingårdar i Piemonte i nordvästra Italien som skördas lite tidigare. Bägge vinerna har en elegant ton och sockerhalt under 3%.

Enzo Bartoli Wines
Uppställningen vi provade – som finns på beställningssortimentet

Fler härliga Italienska restauranger i Stockholm

Fullt på Taverna Brillo? Stockholm har massor med härliga Italienska restauranger- som såklart serverar härliga italienska viner. Här är några av mina favoriter som jag skrivit om tidigare:

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...