Höstlov på hotell med spa för barnfamiljer. Plus kryssnings- och actionbadstips!

Dela inlägget:

Snart är höstlovet här och många har som vi sett fram mot en resa till värmen. Men – i år skippar vi utlandsresan och man får söka värme på hemmaplan istället. Och vad är då bättre än att checka in en natt hela familjen på ett härligt hotell med spa – där även barnen är välkomna under höstlovet?

Vill du istället ta en höstlovskryssning till Höga Kusten eller åka till ett stort inomhus-actionbad har jag såklart tips om det med – längre ner i reportaget!

Höstlov på hotell med spa för barnfamiljer

Jag börjar med 10 härliga hotell med spa:n som under höstlovet öppnar upp för familjer med barn. Vissa välkomnar barn i alla åldrar, andra har åldersgränser på t ex 10 eller 13 år. Något för de flesta alltså. Nedan har ni en översiktsbild av var i Sverige dessa 10 hotell finns – här finns länk till en Google Map där dessa hotell är inprickade.

Höstlov på hotell med spa för barnfamiljer

#1 Hooks Herrgård – barn från 10 år

Hooks Herrgård har ett av de finaste spa jag varit på och vi hade ett så härligt besök här i somras. På höstlovet vecka 44 är barn från 10 år är välkomna att vistas i spat under lugna förhållanden tillsammans med en vuxen under utvalda tider vardagar kl 9-12.00 eller 13.00-16.00. Läs mer om vårt besök i somras på Hooks Herrgård här.

Höstlov på hotell med spa för barnfamiljer Hooks

#2 Yasuragi – från 13 år

Yasuragi är det perfekta valet om man har lite större barn då det är 13-årsgräns på höstlovet. Vi var här hela familjen på sommarlovet för ett par år sedan. sedan dess har de renoverat en stor del av badet så det verkligen är tipp-topp. Älskar man varma bad i en riktigt lugn miljö är detta det optimala valet! På Höstlovet kan man boka paket för att sova över, eller bara köpa ett dag- eller kvällspaket. Läs mer här.

Höstlov på hotell med spa för barnfamiljer Yasuragi

#3 Fågelbrohus – från 4 år

Fågelbrohus är kanske mest känt som ett hotel för golfspelare och större fester. På höstlovet är det dock fokus på familjer med skollediga barn. Inget enormt spa, men en uppvärmd utomhuspool och bastu finns att värma sig i, samt flera andra aktiviteter. Läs mer om Höstlovet på Fågelbrohus här,

Höstlov på hotell med spa för barnfamiljer Fågelbrohus

#4. Selma Spa – för barn i alla åldrar

Selma Spa i Sunne – det första spahotellet i Sverige – har nyligen byggt en ny stor utomhusdel och under höstlovet är det mer generösa tider än vanligt i spa:et där hela familjen är välkomna. Vi var hela familjen på Selma Spa förra sommaren – läs mer om det här. Vill du läsa mer om detaljerna kring höst på Selma Spa hittar du mer info här.

Höstlov på hotell med spa för barnfamiljer Selma

#5 Djurönäset – för barn i alla åldrar

På Djurönäset har man ett höstlovspaket med bland annat en varm infinitypool under bar himmel, stor 25 meters inomhuspool och bastulandskap, lekrum med pyssel & hoppborg, tipspromenad i skärgårdsnaturen, filmvisningar och mycket mer. Åldersgräns 4 år i varma infinitypoolen, i övriga bad ingen åldersgräns. Från 15:00 – 20:00 på ankomstdagen och från 08.00 till 11.00 avresedagen är hela familjen välkomna på bad och lek under höstlovet.. Läs mer här om Djurönäsets höstlovspaket.

#6 Strömstad Spa & Resort – för barn i alla åldrar

Strömstad Spa & Resort ligger vid havet på norra delen av västkusten och har ett stort spa där barnfamiljer är välkomna hela höstlovet – Barntider mellan 9.00 -16.00. Barn upp till 12 år går dessutom in gratis på spa och relaxavdelningen. Hotellet ligger granne med naturreservatet Nötholmen där man kan få en härlig naturupplevelse innan man går in och värmer sig i bastus och varma pooler innan på hotellets spa-avdelning! Läs mer om höstlovspaket på Strömstad Spa & Resort här

Höstlov på hotell med spa för barnfamiljer Strömstad Spa

# 7 Vann Spa Hotel – för barn i alla åldrar

Fullt ös på höstlovet på Vann Spa Hotel! Vill man vara utomhus finns hinderbana, utegym, tipspromenad, minigolf eller frisbeegolf. Inomhus finns ett 1000 m² stort spa med 8 pooler, upplevelsedusch och bastu med panoramautsikt över Gullmarsfjorden. Här är barn i alla åldrar välkomma vissa tider – mer detaljer finns på Vanns web.

Höstlov på hotell med spa för barnfamiljer Vann

#8 Varbergs Kusthotell – för barn i alla åldrar

Varbergs Kusthotell är Sveriges enda badhus som använder Havsvatten i vissa av sina bad och ligger vackert vid en av Varbergs stränder. Kallbadhuset med bastu är öppet för barn från 7 år kl 08.00-12.00. I Kallbadhuset kan man också också göra basturitualer för hela familjen (barn från 7 år) kl 9.20 och 11.20. Läs mer om höstlovspaketet på Varbergs Kusthotell här

#9 Arken spa & Resort

Arken Spa & Resort är ett riktigt härligt hotell med en stort. spa och fina rum. Här var vi hela familjen förra sommaren och hade ett fantastiskt dygn! Dock är deras höstlovspaket – som ni kan läsa mer om här .

#10 Skepparholmen Nacka

Skepparholmen Nacka är ett spa- och konferenshotell beläget i Nacka i Stockholms innerskärgård. Här finns bland annat inom- och utomhuspooler, bastu och såklart behandlingar för de som vill lyxa till vistelsen lite extra. Under höstlovet sänks åldersgränsen till 10 år i spa:et. Läs mer om höstlovspaketet på deras egen web här.

#Bonus 1: Höstlovskryssning till Höga Kusten

Vill ni istället för att stanna på ett hotell göra en minikryssning och passa på att se lite mer av Norra Sverige? Silja Line kryssar till Höga Kusten under höstlovet. Då hela tre nätter ombord – där man har en fin relaxavdelning – och en heldag i Härnösand. Massor av barnaktiviteter ombord. Läs mer om Siljas höstlovskryssningar här.

Höstlovskryssning till Höga Kusten

#Bonus 2: Actionbad med relax

Mer sugen på action än att finna lugnet på ett hotell med spa? Då är kanske något av dessa tre actionbad något för er. Självklart har vi testat allihop och har längre reportage för er som vill läsa mer innan besöket!

Inomhusbad med vattenrutschbanor

Det var mina bästa tips för er som gillar att bada och vill hitta på något kul med kidsen under höstlovet. Dela gärna reportaget med vänner som du tror behöver inspiration!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Resa till Mauritius – alla mina tips

Mauritius är en riktig drömdestination om man längtar efter sol, bad, vackra stränder, fantastiska hotell och riktigt god...

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...