fbpx
Matochresebloggen
Positano på NK
Restauranger Restauranger i Stockholm

Positano på NK – ny Italiensk matbar på NK i Stockholm

Stockholm har flera riktigt bra italienska krogar och nu öppnar en till. Positano på NK är en italiensk matbar som ligger insprängt mellan klädbutikerna i plan 2 på NK i Stockholm.

Här kan man äta och dricka under varuhusets öppettider, allt från en snabb espresso vid baren till en hel middag vid ett av borden som ligger längs med ljusgården .

Positano på NK
Positano på NK

Bakom konceptet står Joel Söderbäck, Andreas Bergman och Robert Rudinski, en trio som även grundat Tjoget.

Vår förkärlek för citroner kommer att genomsyra Positano, i vår hemgjorda limoncello, picklad i sallader och pressad i drinkar. Hos oss är det sommar året om!

 Joel Söderbäck

Positano på NK – Maten

Vid en pressträff i veckan smakade jag på flera av rätterna på menyn. Vi startade med lite drinktilltugg som stora härliga oliver, rostade mandlar och en riktigt bra parmaskinka. Gillar man chark finns det ett tiotal olika skinkor och salamis på menyn.

Positano på NK

Positano på NK – Antipasti

Resten av rätterna på menyn definieras som Antipasti och här åt vi “family style” – dvs delade på massa rätter – så man kunde testa så många rätter som möjligt.

Vitello Tonnato är en av mina absoluta italienska förrätter och här hade man lyckas bra med kalven, tonfisken och kapris som dolde sig under ett täcke finriven parmesan. Ännu godare var “Porchetta in Brodo”. En brun sörja som smakade fantastiskt. Bas i en mustig hemkokt svampbuljong, med porhcetta som smälte i munnen och så en handfull matiga cocobönor. Missa inte om ni ska äta på Positano.

Carpaccio på lövtunn oxrygg med parmesan, pinjenötter och aiolil

Carpaccio på Positano

Fungo Piallato

En annan rätt som jag inte ätit tidigare var Fungo Piallato – tunt hyvlad champinjon med en distinkt citronsmak och tryffelmajonnäs. Verkligen god (och ser enkel ut att skapa själv – denna ska jag försöka laga hemma i vinter!)

Hyvlad champinjon

Burrata med bakad röd paprika var så söt och len att den nästan kvalda in på dessertlistan. Som dock har en egen del där man bland annat hittar Tiramisu och proliner med pistage, vit- eller mörk choklad.

Positano på NK

Kul med nya restauranger som levererar – Positano på NK är ett shopping-lunchställe utöver det vanliga!

Mer om Italien

Vinresa till Italien

Fler Italienska restauranger i Stockholm jag skrivit om:

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

 • Reply
  Walle
  12 mars, 2020 at 10:03

  Varför kalla man det italj. bar när det drivs av Svenska mm???????

  • Reply
   Christian Muda
   13 mars, 2020 at 08:34

   För att det är italienskt stuk på mat och dryck såklart! Som en liten taste av Italien utan att behöva resa dit!

Lämna gärna en kommentar