Sommarsemester i Sverige – våra planer

Dela inlägget:

Vi hade redan i vintras planerat att spendera det mesta av sommaren 2020 i Sverige, så för oss har inte effekterna av coronavirusets framfart inneburit några sabbade semesterplaner med familjen. Vi har lyckan att ha ett fritidshus (som jag kallar ”landet”) i Dalarna, som vi nu nyttjar extra mycket. Dessutom har möjligheten för mig att jobba hemifrån gjort att jag redan nu spenderat mer tid på landet än jag normalt gör en sommar. Det drogs in fiber i huset i höstas, så jag har jag kunnat jobba lika effektivt härifrån som från lägenheten i Stockholm.

Sommarsemester i Sverige
Stugan och det lilla gästhuset till vänster
Sommarsemester i Sverige
Sen sommarkväll vid sjö Runn

Fördelen med att göra det från landet är bland annat morgon- och kvällsdopp och att kunna spendera alla kvällar med familjen – som alltid är här nästan hela somrarna annars. Dessutom slippa pendla fram och tillbaka under jobbveckorna för att kunna vara här på helgerna. Verkligen lyxigt.

Redan till midsommar åkte vi upp till Dalarna hela familjen och med undantag för några dagar i Stockholm har jag jobbat härifrån sedan dess. Och det funkar faktiskt riktigt bra – då nästan alla kollegor och våra kunder gör likadant.

Maxa sommarhelgerna – och kvällarna

På helgerna har vi haft vänner på besök – i år blir det fler än vanligt – då många som vi spenderar sommaren i Sverige. Så kul att få besök och hinna umgås lite längre än man hinner i vanliga fall,.

Sommarsemester i Sverige
Regn i luften – då är det värt att elda i badtunnan

Modellen vi ofta kör på somrarna är att föreslå att gästerna stannar 2 dagar och om de undrar om de kan hjälpa till med något föreslår vi att de kan planera en middag, vilket de gärna gör. Skönt att inte laga all mat och kul att gästerna stannar lite längre!

Sommarsemester i Sverige
Sommarsemester i Sverige
Sommarsemester i Sverige

Utflykter från Dalarna

Vi har gjort en del utflykter, och fler ska det bli! En jag redan skrivit om på bloggen var helgen med Downhill i Järvsö och Zipline i Orbaden – ”Hälsinglands riviera”.

Dit ska vi tillbaka i sommar – troligen flera gånger. Redan nu i veckan ska jag och min fru till Orbaden Spa som ligger vid den vackra stranden vi badade på sist vi var i Orbaden.

Orbaden - Hälsinglands Riviera - stranden
Orbadens strand

Sen ska jag nog tillbaka med sonen till Järvsö för lite mer cykling. Vi älskade verkligen att åka Downhill och man bygger just ju även nya MTB-trails i skogen i Järvsö som vore himla kul att testa när de är färdiga i slutet av Juli! 

En annan härlig utflykt var den till Öster Silvbergs gruva i Dalarna – en djup gruva fylld med turkost vatten. Missa inte om, ni är i södra dalarna! Även hit ska vi tillbaka någon solig dag – det är klart kyligt i den gamla gruvan så det kräver lite varmt väder!

Sommarsemester i Sverige

Cykelutflykter i Dalarna

Självklart cyklar vi också en hel del i närheten av sommarstället på kvällar och helger. Sonen har hittat en app – Trailforks – som visar bland annat i stort sett alla cykelstigar som finns och vi hittade i veckan en riktigt bra skogsstig bara en halvmil från huset, med start i Torsång.

Sommarsemester i Sverige
Flotte för att ta sig vidare till de brantare skogsstigarna

Årets Roadtrip – mot västkusten 

Förra året åkte vi på roadtrip till västkusten, bland annat till Göteborg, Tanumstrand &Marstrand. På vägen mysiga stopp på slott och herrgårdar! Även i år ska vi på en liknande roadtrip – men stanna på andra platser, Mer om det på bloggen inom kort!

Vad har ni för planer i sommar? Stannar ni också i Sverige? Kommentera gärna med era bästa tips för en semester i Sverige!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Trogir i Kroatien – med en Unesco-skyddad Old Town

Staden Trogir i Kroatien ligger bara en halvtimme från staden Split och en kvart från den internationella flygplatsen...

Brac i Kroatien – Kroatiens tredje största ö

Brac är den tredje största ön i Kroatien och Milna på Brac är en av de mest populära...

Stockholms bästa spanska restaurang  –   La Tontería i Vasastan

Vilken är egentligen Stockholms bästa spanska restaurang? Ja, om man med riktigt bra menar en geniun spansk restaurang...

Pelago takbar vid Slussen  – Stockholms hetaste takbar 2024

Pelago Takbar öppnade sommaren 2024 vid Slussen och blev snabbt sommarens snackis vad gäller takbarer. Inte bara för...