Fredagsdrinken – Bicicletta. Med vitt vin, campari, apelsin och tonic

Dela inlägget:

Italien, ett härligt land med vackra stränder, god mat, riktigt bra vin och inte minst läskande drinkar. En av mina absoluta favoritdrinkar – Negroni – kommer från Italien det gör även den omättligt populära Aperol Såritz, som i mitt tycker är lite för söt

Bicicletta liknar Aperol Spritz, som innehåller Aperol, prosecco och kolsyrat vatten. Men Bicicletta är en mer bitter drink, tack vare Camparin, och den får bubbel enbart från soda. Om du gillar Apreol Spritz pch Negroni kommer du garantera gilla en Bicicletta.

När du gör Bicicletta, använd ett gott, torrt vitt vin som du skulle dricka även som det är. Det enda som behövs mer är liue Campari, en skvätt doa och ett par apelsinskivor. Klart!

Smutta på Bicicletta på en solig uteplats i Italien, eller gör den hemma i höstmörkret och låtsas att du är på en soldränkt uteplats i Italien!

Recept på en Bicicletta

Bicicletta

Bicicletta

Freedagsdrinken Bicicletta
Förberedelser 1 minute
Måltid Drinkar
Kök Italienskt
Portioner 1

Equipment

  • 1 Shaker

Ingredienser
  

  • 4 cl Campari
  • 8 cl vitt vin
  • 4 cl soda
  • 2 cl apelsinskivor

Instruktioner
 

  • Häll vin och vcampari över is i en shaker. Skaka dem kalla. Sina upp övcer i i et glas. Stoppa ner apelsinskivorna. Toppa med soda.
Keyword Bicicletta

Historien om drinken Bicicletta

Historien om Bicicletta är inte fullständigt klarlagd, men den tros ha sitt ursprung i norra Italien, särskilt i regionen Milano. Det sägs att drinken skapades på 1960-talet av barpersonal på någon av de många caféerna i Milano. Eftersom Milano är känt för sin kärlek till cykelsporten, inspirerades skaparna att skapa en drink som skulle vara en perfekt aperitif för cyklister som kom tillbaka efter en träningsrunda. Namnet ”Bicicletta” är såklart italienska för ”cykel”.

Fler fredagsdrinkar

Lämna ett svar

Recipe Rating




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Restaurang Karamell – ny restaurang på Skeppsbron i Stockholm

Nyligen öppnade Restaurang Karamell på Skeppsbron i Stockholm, med en stor uteservering med utsikt över vattnet, såväl som...

Turkish Airlines Business Class till Uzbekistan

Jag har flugit med Turkish Airlines flera gånger, dels till Istanbul men även vidare från Istanbul till exempelvis...

La Girafe på Arlanda – bästa restaurangen på Arlanda

La Girafe på Arlanda är en av de senaste restaurangöppningarna på Terminal 5 och den som jag nu...

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...