Bar DoMa – restaurang DoMa’s vardagsrum en trappa ner

Dela inlägget:

Restaurang DoMa började som en hemmakrog i en lägenhet på Nybrogatan hemma hos konditorn Dorotea Malmegård och sambon Viktor Lejons. I Februari 2020 flyttade man ner verksamheten till en restauranglokal på samma gata och för en tid sedan utökade man med en bar en trappa ner – Bar DoMa.

Här nere kan man ta en drink innan middagen – eller äta hela sin middag om man inte lyckats boka bord i huvudrestaurangen en trappa upp – eller är ett större sällskap som vill sitta lite avskilt.

Bar DoMa – restaurang DoMa’s vardagsrum

I lördags blev jag och min fru sugna på en spontanmiddag ute och promenerade till DoMa vid 18-tiden. Vi frågade först om det fanns något bord uppe i vanliga restaurangen, men det var fullbokat, så vi gick ner till baren. Där fick vi det sista vanliga bordet för två. Men när de är slut kan man även slå sig ner vid bardisken.

Bar DoMa
Bar DoMa

Smårätter i DoMas bar

I DoMas bar – eller vardagsrummet som de kallar det – serveras smårätter som passar bra antingen till ett glas vin, eller som en hel middag om man tar in ett gäng. Vi startade med ett glas vitt och några ”snacks”. Friterad brysselkål med getost och så en klassiker som funnits med ända sedan restaurangen uppe i lägenheten: toast på brioche, svamp & riven hösttryffel. Läckert!

Mat i DoMa:s bar

Nästa del i menyn kallas ”mat” och här finns 8 rätter i förrättsstorlek. Vi tog tre att dela på, som kom in en i taget. Först kycklinglevermousse med omogna jordgubbar, torkade vindruvor, cornichoner pistagenötter & rostat surdegsbröd.

Bar DoMa

Råbiff på älg med pumpa, ostronskivling & lingon var en höstig rätt som verkligen andades norrland. Gös med smörsås, kålrabbi & krasse var en len perfekt tillagad bit fisk.

Chambre separée på Bar DoMa

Är man ett större sällskap såg jag att det fanns två bord för upp till 10 personer, som låg lite avskilt. Det ena med utsikt över den stora vinkällaren. Är man ett stort gäng så kan köket sätta ihop en meny ”där köket ber om fria händer och ni delar på allt vid bordet ”. Detta upplägg kostar 560:- pp.

Chambre separée på DoMa
Chambre separée på DoMa

Perfekt med ställen man kan slinka in på utan att boka bord evigheter i förväg. Och där både maten är god och personalen riktigt trevlig! Hit kommer vi garanterat gå igen, nästa gång dock kanske med lite mer framförhållning och testa restaurangen på entréplan!

Restaurang DoMa: Nybrogatan 48. Deras webb hittar ni här.

Läs mer om restauranger i Stockholm

Ni hittar alla mina restaurangreportage här, några av de senaste besöken nedan!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...