fbpx
Matochresebloggen
Omnipollos Kyrka i Syndbyberg
Öl Restauranger Restauranger i Stockholm

Omnipollos Kyrka i Sundbyberg

Nyligen flyttade ölbryggeriet Omnipollo in i en kyrka i centrala Sundbyberg. – som naturligtvis döptes om till Omnipollos Kyrka. I kyrkan låg sedan tidigare Sundbybergs köksbryggeri, så det var länge sedan man höll en gudstjänst i denna lokal.

Öl däremot har det bryggts här sedan 2013 och med Omnipollo som nya ägare har även kyrkan fått ett klart uppsving i antal gäster. Här jag i lördags med en god vän som bor i närheten och tipsade om detta roliga ställe!

Omnipollos Kyrka i Sundbyberg

När man stiger in i kyrkan är det första man ser stora ståltankar bakom låsta glasdörrar. En trappa upp finns baren och bord finns placerade runt själva tankarna för bryggeriet.

Omnipollos Kyrka i Syndbyberg
Omnipollos Kyrka i Syndbyberg
Omnipollos Kyrka i Syndbyberg
Omnipollos Kyrka i Syndbyberg

I baren finns ett 15-tal olika öl på fat, som säljs i 30, 40 eller 50 cl glas. Här vore det perfekt att som på många liknande ställen kunna köpa in en bricka med 5 små glas och provsmaka många olika öler, men det finns inte på menyn här. Förutom fatöl finns även öl på burk.

Det är ett mycket enkelt ställe, med hemsnickrad bardisk målad i rosa, intet på väggarna förutom tavlor med de olika ölsorterna och dessutom upplyst klart mer än någon annan bar jag varit på. Man kan inte boka bord eller ställa sig i kö för bord utan stå och vänta tills ett bord blir ledigt. ´

Omnipollos Kyrka i Syndbyberg

Menyn på Omnipollos Kyrka

Förutom riktigt god öl serverar man mat här – men endast i form av hamburgare. Dock med ett par olika side, som pommes, brysselkål med getost eller den jag tog -. het kålsallad med koriander som var riktigt bra,

Omnipollos Kyrka i Syndbyberg Mat

Sammantaget om Omnipollos Kyrka. Ett kul ställe att kolla in om man gillar öl och burgare. Priser för ölen mellan 80-100:- för 40 cl. Burgarna 125:- plus sides 35:-.

Adress: Sturegatan 41 i Sundbyberg. Deras extremt kortfattade webbsida hittar ni här.

Fler tips om restauranger

Kolla in detta reportage om nya restauranger i Stockholm!

Du kanske också är intresserad av...

1 kommentar

Lämna gärna en kommentar