fbpx
Matochresebloggen
Restaurang Röda Huset
Restauranger Restauranger i Stockholm

Restaurang Röda Huset Stockholm – ny restaurang och cocktailbar vid Sergels Torg

Restaurang Röda Huset är en ny restaurang vid Sergels Torg, vid korsningen Sveavägen/Hamngatan, som drivs av Stureplansgruppen.

I det tre våningar höga huset finns restaurangen (som även har en ambitiös cocktailbar) på det mellersta våningsplanet, med ingång från Malmskillnadsgatan 9.

Restaurang Röda Huset

Restaurang Röda Huset Stockholm – ny restaurang och bar vid Sergels Torg

Jag älskar att testa nya restauranger så i lördags tog jag med min fru för att kolla in restaurangen, prova lite av rätterna på menyn och en cocktail.

Här finns runt 50 sittplatser och runt hälften har utsikt från panoramafönstren mot Sergels Torg.

Restaurang Röda Huset

Hampus Thunholm i Röda Husets cocktailbar

Cocktailbaren i röda huset är signerad Hampus Thunholm, en välrenommerade bartender som bland annat vunnit tävlingen Årets Bartender i tävlingen Bartenders’ Choice Awards 2019 och 2020.

Cocktailmenyn presenteras som en karta, med klart spännande drinkar, med ingredienser som “Hampus mammas hallon” eller “Plommon från familjen Persson i Skåne”.

Hampus Thunholm i Röda Husets cocktailbar

Jag som gillar whisky sour fick tips om en “Äpple och Russin” på naked malt, sherry, gröna äpplen och russinvin. Nog den mest avskalade drink jag fått in, i ett tunt glas, en stor isbit och inget mer. Min fru som är mer för vin tog in ett glas rött. Vinlistan var inte klar ännu, men det glas vår servitör rekommenderade var ett riktigt gott.

Det visade sig när jag kikade närmare att alla drinkar är blandade i förväg. “Det är enda sättet att alltid få det perfekt” förklarade Hampus. Och denna avskalade cocktail var riktigt bra.

Hampus Thunholm i Röda Husets cocktailbar
Hampus in action

Menyn på restaurang Röda Huset

Menyn Menyn på restaurang Röda Huset är uppdelad i sex sektioner:

  1. Snacks, (som oliver, mandlar eller svamppate)
  2. Pizza, med exempelvis musslor och vitlök
  3. Ost, som exempelvis Femme Fatale
  4. Lite mindre, som hiramasa med betor eller Lantpaté
  5. Lite större, som vildand med brysselkål och picklat päron
  6. Sött, som pannkakor med martini bitter och mjölksorbet

Väldigt mycket som lät både gott och spännande, så efter lite bollande med servitören bestämde vi oss för att ta in fyra smårätter att dela på, som vi fick in samtidigt.

En musslor ”escabeche” som var två smala skivor stekt surdegsbröd med musslor, morötter och persilja. Denna kom från snacksdelen av menyn och var perfekt till den lager jag drack till maten, med bra crunch och goda musslor.

Menyn på restaurang Röda Huset

Tre rätter tog vi från den “lite mindre” delen av menyn, som genomgående kom in rätt avskalade och enkla, med rena och riktigt goda smaker. Kalvtartar med Jordärtskocka, kohlrabbi & ramslökskapris var nog den enklaste men också godaste tartar vi ätit på länge. Hiramasa (japanska namnet för Yellowtail Kingfis) var små fina bitar rå fisk med betor, fläderbär, pepparrot och syrad grädde. Supergott. Lantpatén på anka och gris med picklad vindruva beställde jag in lite rostat bröd till, då blev ävem denna rätt komplett.

Menyn på restaurang Röda Huset
Kalvtartar

Detta var minst lika gott som det såg ut, och så intressanta rätter. Priser mellan 95-165:- per rätt. Och väldigt trevlig personal. Hit kommer vi absolut återvända och prova mer från menyn!

Detaljer:

  • Adress: Malmskillnadsgatan 9
  • Deras webb hittar ni här.

Du kanske också är intresserad av...

2 Comments

Lämna gärna en kommentar