Restaurang Solen – Adam & Albins nya restaurang i Slakthusområdet

Dela inlägget:

Restaurang Solen är Adam & Albins nya restaurang i Slakthusområdet, i Hus 26 som är en ny´ mat- och kultursatsning i detta område. Tanken är att här servera ”solens mat” som för Adam & Albin betyder ”sprödbakad pizza, handgjord pasta, hängmörat kött, mycket grönt, intensiva kryddor och söta bakverk”. Spännande koncept, som jag och en kompis i veckan bokade bord för att testa.

Restaurang Solen – Adam & Albins nya restaurang i Slakthusområdet

Utanför restaurangen finns enkla långbord i trä och när man går in är det först en liten bar med lågt i tak man möts av. Kontrasten blir stor när man fortsätter in i matsalen – som är enorm. En stor sprakande eld i mitten och runt den bord i flera nivåer. En industriell känsla med blank betong på golvet, nakna betongbalkar i taket och stolar i omålat trä. Men mysigt med punktbelysning och vita dukar. Ett stort öppet kök med högt tempo och massa kockar.

Restaurang Solen - Adam & Albins nya restaurang i Slakthusområdet
Restaurang Solen - Adam & Albins nya restaurang i Slakthusområdet
Restaurang Solen - Adam & Albins nya restaurang i Slakthusområdet
Restaurang Solen - Adam & Albins nya restaurang i Slakthusområdet

Menyn på restaurang Solen

Vi slog oss ner vid vårt bord och kikade på menyn. Direkt frågar en servitör om vi vill ha stilla eller bubbligt vatten och några sekunder senare har han fyllt på våra glas. Tempot är snabbt – vilket krävs om man bara har 2 timmar i sittningstid,

Menyn på restaurang Solen är ganska omfattande och börjar med ”small plates to start”, fortsätter med pizza, ”medium plates to share” och så en del ”from the fire”. Vi rådfrågade servitrisen om vilka rätter som var godast. ”Alla” så hon såklart först, men när vi frågade vidare var det några rätter hon kunde rekommendera extra mycket som vi tog,

Vi började med två smårätter att dela på. En hummus som var riktigt läcker, med små tärningar avocado, knapriga frön, generöst med koriander och ett pita-bröd. Den andra rätten var en biff-tartar med harissa, parmesan och en friterat pitabröd. Supergod tyckte jag, som gillar när råbiff smakar mer än bara kött. Min kompis inte lika övertygad, han tyckte den smakrika harissan tog över rätten.

Vi fortsatte med ett varsitt grillspett med bläckfisk och ibericofläsk. Klart ovanlig kombo – men passade perfekt ihop. Till det delade vi på två grönsaksrätter – de grillade rätterna kommer utan tillbehör. Marokanska morötter med koriander, macadianötter och harissa var en av de rätter som servitrisen verkligen rekommenderade och den var supergod. Endiver med gurka, grapefrukt och feta inte lika intressant, men god och fräsch. Till detta ett glas rött som vår servitris rekommenderade och beskrev som en kraftig pinot – som passade perfekt till denna smakrika rätt.

Vi avslutade med att dela på en chokladmousse, som kom in med ett täcke av krispig majs och vispad grädde. Chokladmousse 2.0! Så god! Vi hade knappt hunnit äta upp denna innan servitrisen kom och berättade att det bara var fem minuter kvar på vår sittningstid. Förståeligt, även om det hade varit kul att kunna sitta kvar någon timme till med en öl.

Restaurang Solen

Priserna på restaurang Solen ligger i mellanklass. Smårätterna vi tog kostade 125:- för hummus och 185 for tartaren. Grillspetten 235:- och tillbehören 165 resp 175;-. Chokladmoussen 135:-

Riktigt härlig miljö, trevlig personal och vällagad och intressant mat. En ambitiös satsning, både vad gäller antal bord, en egen tydlig inriktning på maten och läget, ute i Slakthusområdet som helt klart ligger i utkanten av stan. Men, jag tror absolut detta kommer att funka och kan verkligen rekommendera ett besök här!

Restaurang Solen’s site hittar ni här och adressen är Hallvägen 45 i Johanneshov. Närmaste t-bana är Globen,

Fler nya restauranger i Stockholm

Restaurang Florentine – ny italiensk restaurang på söder

Restaurang Rummel – ny restaurang på Norra Stationsgatan

Stockholms mest exklusiva cocktailbar – Le Bar intill La Tour

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...