10 Tips på restauranger i Åre 2021 – från Vinbarens bartender

Dela inlägget:

När jag var i Åre förra helgen passade jag på att ta ett glas vin på Vinbaren och fråga personalen där om deras bästa tips på restauranger i Åre. Vinbaren mitt i Åre By är en av de restauranger som är allra populärast i Åre och personalen på denna typ av krogar brukar ha bra koll på vilka andra restauranger det snackas mest (gott) om. Här kommer 10 Tips på restauranger i Åre 2021 från Vinbarens bartender Åsa.

10 Tips på restauranger i Åre

#1. Vinbaren

Vinbaren är en ganska liten lokal med runt 50 sittplatser, mellanrätter på menyn och 10-15 viner på glas. Här kan man inte boka bord och under högsäsong är det ofta 2 timmar väntetid på ett bord. Helt klart ett vuxenställe. Deras webb hittar ni här.

Jag tog ett glas vin (som jag fick provsmaka innan jag bestämde mig – sånt gillar jag) och bad att få in lite ost till, vilket de fixade galant med en god gruyere, lite marmelad och kex. Här passade jag alltså på att fråga Åsa i baren om vilka andra restauranger i Åre hon kunde rekommendera (utan inbördes ordning).

Tips på restauranger i Åre 2021
Tips på restauranger i Åre 2021

#2. Broken

På Broken är det fokus på hamburgare och iskall öl – ett koncept som tilltalar alla åldrar – ofta familjer. Inte heller här kan man boka bord. Deras webb hittar ni här.

#3. Wersens

Wersens är ett fransk brasseri som även serverar pizza. Populärt i alla åldrar! Deras webb hittar ni här.

#4. Supper

Smaker från Centralamerika, tapas och mycket chili och lime. Serveras family style. I år kommer de även öppna en restaurang i backen i Åre! Deras webb hittar ni här.

#5. Boquerian

Precis som i Stockholm serverar Boquerian tapas som ”kommer in lite hur som helst”. Avslappnat och gott! Deras webb hittar ni här.

#6. Granen

Granen är en av de restauranger jag åt på när jag var uppe i Åre sist och både mat och dryck här var verkligen riktigt bra. Läs mer om Granen här

#7. Imilla.

Imilla är ett litet ”hål i väggen” som serveras smårätter under parollen ”Vällagat, Värdskap, Välkomnande”. Deras webb hittar ni här.

#8. Parkvillan.

Parkvillan är en gastropub som gör sin egen öl.  Deras webb hittar ni här.

#9. Restaurang Capo -Åregården.

På Åregårdens restaurang Capo serveras klassisk trerättersmeny och är det en av få restauranger i Åre med vita vita dukar. Deras webb hittar ni här.

#10. Brödernas Åre.

Nytt för säsongen 2021/22 är att Hamburgerkedjan Brödernas öppnar i Åre, i Ponchos tidigare lokaler,. Så nytt att de inte har en webb ännu.

Bonustips – Trägårn

I Duved, bara 15 minuter med bil från Åre ligger restaurang Trägårn, som driva av några av personer som tidigare arbetade på Fäviken. Här är det fokus på lokala råvaror i säsong och naturvin. Deras webb hittar ni här.

Tips från min resebloggarkollega Lisa

Min resebloggarkollega Lisa har en Lägenhet i Åre som de spenderar mycket tid i – och är även hon matintresserad och äter ute ofta. Hon har till skillnad från jag testat nästan alla restauranger ovan – så vill ni ha lite mer detaljer och bilder från ställena . och några till – kolla in detta reportage!

Läs mer om Åre

2 kommentarer

  1. Vad bra att du kunde få lite tips från personalen på Vinbaren. De fick med systerkrog mm ser jag!

    Vill du ha mer tips så har jag skrivit om alla ställen (ätit på alla, många gånger) här, och lite mer info kring vilka ställena passar för – är ju så olika för olika tillfällen och sällskap osv.
    https://letsgoexplore.se/2021/02/28/ares-basta-restauranger/

    (För övrigt- hurra för nyheten att Pinchos blir Bröderna istället.)

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...

Taylor Swifts favoritdrink – French Blonde

Taylor Swift är i Stockholm och idag ska vi göra hennes favoritdrink - French Blonde. Den här drinken...