Jag testar vandringskläder från Revolutionrace

Dela inlägget:

När jag skulle till Åre för bland annat vandring insåg jag att jag inte hade några bra vandringskläder. ”Ta med kläder för vandring – och regnkläder” stod det bland annat i inbjudan. Så jag bestämde mig för att passa på att skaffa mig nya vandringskläder. Helst som var varma och sköna att vandra i – och som även tål lite regn.

Men, med tanke på att jag inte vandrar speciellt ofta ville jag inte lägga allt för mycket pengar – samtidigt som jag ville att de skulle vara snygga, praktiska och bekväma.

Research, research

Jag hittade trådar på vissa vandrinsgforum som var till stor nytta, som gjorde att jag till slut landade i en jacka och ett par vandringsbyxor från det svenska märket Revolutionrace. Snygga och med bra funktioner – men inte superdyra.

De hade i sin tur massa olika typer av byxor och jackor, men efter mycket klick fram och tillbaka bestämde jag mig för ett par vandringsbyxor och vandringsjacka av typen Cyclone Rescue, som är Revolutionrace’s premiummodell. Den är dessutom så allround att den funkar även för skidåkning och annan vintersport. Både vattentät och andas bra så man inte ska bli svettig!

Jag testar de nya vandringskläderna

Kläderna kom hem efter bara 2 dagar till min närmaste Instabox och passade bra. Samt tog extremt liten plats märkte jag när jag packade!

På plats i Åre när det var dags för vandring var det 1 plusgrader ute och snö, så jag tog på mig ett underställ, en hoodie och så mitt nya vandringssställ, Svarta byxor och en orange jacka med svarta detaljer. Badkläder, handduk och badskor och annat jag behövde under vandringen och kallbadet hade jag i en praktisk Osprey-soelden jag skaffade förra året för skidåkning – den passade lika bra för vandringen!

Vandring i ett vintrigt Åre

Helt underbart att vandra i detta vackra vinterlandskap – även om en vandring en torr höstdag var det jag hade förväntat mig. Det hade kommit över 2 dm snö dagarna innan vi kom! Tur då att dessa kläder passar vandring i alla väder, som startade med blå himmel men byttes till snöfall på vägen tillbaka.

Hur var kläderna då?

Nu gick jag ingen lång vandring, men det var ändå nog med skaplig stigning upp på fjället för att se hur de funkade. när man fick upp pulsen. Jag höll mig torr och varm, samtidigt som kläderna andades så bra så jag inte blev svettigt. Precis det jag var ute efter!

Sen finns det massa andra funktioner som smarta fickor och fack för allt från liftkort till små vattenflaskor. En perfekt vandringsutrustning med andra ord – som även funkar som skaljacka och byxor till skidåkning.

Testet av kläderna gjorde jag i samarbete med Revolutionrace – tankar och åsikter är som alltid mina egna!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...