Hotel Granen i Åre – mysigt hotell en bit upp i backen

Hotel Granen är ett mysigt hotell i Åre, en bit upp i backen från Åre By.. Här har man huserat skidåkare i över 100 år och de senaste åren har Granen fått en skjuts framåt sedan artisten Petter köpte in sig i hotellet. Han har bland annat varit med och byggt upp en riktigt bra vinlista och under högsäsong är det ofta artistuppträdanden.

Här bodde jag två nätter under mitt senaste besök i Åre där fokus var vinterbad och vandring – men vi åt både frukost och middag på Granen så jag fick en bra känsla för hotellet.

På entreplan finns en del fina gemensamhetsutrymmen och soffgrupper där man kan hänga om man inte vill vara oå rummet eller i restaurangen. Här tog vi en drink första kvällen när vi anlände sent. Från denna del kan man även gå ut på terrassen med en härlig vy över Åre!

Hotel Granen i Åre

Hotell Granen – rummen

Hotellet är stjärnigt och det är en enkel men fräsch känsla i rummen, som är en positiv överraskning när man öppnar dörren från korridoren som inte har fått speciellt mycket inredningskärlek. Det dubbelrum jag bodde i hade en stor skön dubbelsäng med fluffiga kuddar, en fåtölj och en liten hylla. Helkaklat badrum med dusch. Enkelt men allt man behöver!

Hotel Granen i Åre

Bastu i källaren

Det finns inget gym på hotellet. – vem behöver det efter en dag med vandring eller skidåkning! Men, en trappa ner finns en stor (gemensam) bastu med riktigt bra värme.

Hotel Granen i Åre

Frukosten på Granen

Jag har ätit så extremt många hotellfrukostar att jag blivit rätt kräsen. Men denna frukost var klart över snittet – och klart bättre en det man kan vänta sig på ett 3-stjärnigt hotell. Flera sorters nybakad bröd – även lite grövre. Massor med olika pålägg som skinka och gravad lax. Gröt,. fil och olika flingor, pannkakor, färsk frukt, olika juicer och gott kaffe.

Restaurangen på Granen

Även restaurangen där vi åt middag en kväll höll samma höga klass som frukosten – och hade massor med goda viner både på flaska och på glas. Helt klart ett tips att äta middag här någon dag om ni reser till Åre även om ni inte bor på hotellet!

Sammantaget om Hotel Granen

Perfekt läge nära Åre Torg och Åres utbud av restauranger och barer. Enkla men fräscha rum och riktigt bra frukost och middag, Deras webb hittar ni här.

Fler hotell i Åre

Två andra favoriter i Åre är Copperhill och Fjällgården. Läs mer om dem nedan!

Hotell Copperhill – stort lyxigt hotell med spa

Fjällgården – mitt i backen

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Skidåkning i La Rosière – ett vinterparadis i de Franska Alperna nära Italien

La Rosière är en skidort i de franska Alperna på 1850 meters höjd. En snösäker destination och en...

Öppet Spår 90 – Fast-track till Vasaloppet

Från att inte ha åkt längdskidor sedan jag var barn, till att börja träna förra året och nu...

Champagnelunch med Guldkula – Sveriges mest sålda Champagne

I fredags hade jag den stora glädjen att få komma på en Champagnelunch med Guldkula - skumpan som...

Tom Collins cocktail – en frisk fredagsdrink

Tom Collins är en klassisk cocktail som är en av de enklaste och mest okomplicerade drinkarna som finns...