Skidåkning och afterski – saker jag gillar och som det finns bra utbud av i Åre. På denna resa åkte jag även på en Skoterutflykt i Åre för första gången och det gav verkligen mersmak – så himla kul!

Skoterutflykt i Åre med Åreguiderna

Vi var ett stort gäng på den konferens jag var på som anmälde oss till en skoterutflykt som fanns som frivillig aktivitet. Vi blev upphämtade med minibuss från hotellet som tog oss en kvart bort där 11 skotrar fanns uppställda, där tanken var att vi skulle vara en förare och en passagerare på varje. Efter lite instruktioner från vår guide om hur de fungerar och hur vi skulle åka gav vi oss iväg.

Skoterutflykt i ÅreSkoterutflykt i Åre

På skoterleder i Åre

I Åre finns långa skoterleder tänkta för att åka just skoter, där man varje dag plattar till marken så de gupp skotrarna skapar försvinner. Vår skoterutflykt började på dessa leder och det gick för min smak alldeles för långsamt. Några försiktiga personer framför mig satte tempot och det var först när vi kom fram till en stor sjö det blev riktigt kul. Här kunde jag gasa på så fort skotern orkade, men med mig och en person bakom kom vi ändå inte upp i mer än 65 km/h. Gott så, fortkänslan var påtaglig och det var riktigt kul!

Skoterutflykt i ÅreSkoterutflykt i ÅreSkoterutflykt i Åre

Kaffepaus i värmestuga

Efter en knapp timmes åkning i fem minusgrader var alla rätt så frusna så det var perfekt att ta en paus vid en stuga där vi tände en brasa och fick lite kaffe som guiderna hade tagit med.

Skoterutflykt i Åre  Skoterutflykt i Åre

Sedan bytte jag plats på skotern och satt mig bakom på vägen tillbaka, kul det med och då kunde jag njuta ännu mer av den vackra naturen vi passerade!

Skoterutflykt i ÅreSkoterutflykt i Åre

Superkul utflykt som jag verkligen kan rekommendera. Speciellt om man åker med ett gäng som vill hålla samma hastighet som man själv. Personligen skulle jag gilla att åka ännu mer på t ex den stora Åresjön så man verkligen kan dra på!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Avsmakningsmeny på Skeppsbron 10 – Chef’s menu

Förra veckan hade jag och min fru vår 21:a bröllopsdag och firade det lite i efterskott med en...

Blood Orange Sour – Fredagsdrinken på Skeppsbron 10

Blood Orange Sour är Fredagsdrinken denna vecka, som skakades ihop på Skeppsbron 10 i Gamla Stan. De har...

Restaurang OK OK – ny restaurang på Gärdet

I höstas öppnade en ny restaurang på Gärdet - Restaurang OK OK - som jag hörde talas om...

Glamping på Mauritius – Otentic Eco Tent Experience

Mauritius har massor med fantastiska lyxhotell - men det finns även billigare varianter som glamping på Mauritius. Vi...