Skoterutflykt i Åre

Dela inlägget:

Skidåkning och afterski – saker jag gillar och som det finns bra utbud av i Åre. På denna resa åkte jag även på en Skoterutflykt i Åre för första gången och det gav verkligen mersmak – så himla kul!

Skoterutflykt i Åre med Åreguiderna

Vi var ett stort gäng på den konferens jag var på som anmälde oss till en skoterutflykt som fanns som frivillig aktivitet. Vi blev upphämtade med minibuss från hotellet som tog oss en kvart bort där 11 skotrar fanns uppställda, där tanken var att vi skulle vara en förare och en passagerare på varje. Efter lite instruktioner från vår guide om hur de fungerar och hur vi skulle åka gav vi oss iväg.

Skoterutflykt i ÅreSkoterutflykt i Åre

På skoterleder i Åre

I Åre finns långa skoterleder tänkta för att åka just skoter, där man varje dag plattar till marken så de gupp skotrarna skapar försvinner. Vår skoterutflykt började på dessa leder och det gick för min smak alldeles för långsamt. Några försiktiga personer framför mig satte tempot och det var först när vi kom fram till en stor sjö det blev riktigt kul. Här kunde jag gasa på så fort skotern orkade, men med mig och en person bakom kom vi ändå inte upp i mer än 65 km/h. Gott så, fortkänslan var påtaglig och det var riktigt kul!

Skoterutflykt i ÅreSkoterutflykt i ÅreSkoterutflykt i Åre

Kaffepaus i värmestuga

Efter en knapp timmes åkning i fem minusgrader var alla rätt så frusna så det var perfekt att ta en paus vid en stuga där vi tände en brasa och fick lite kaffe som guiderna hade tagit med.

Skoterutflykt i Åre  Skoterutflykt i Åre

Sedan bytte jag plats på skotern och satt mig bakom på vägen tillbaka, kul det med och då kunde jag njuta ännu mer av den vackra naturen vi passerade!

Skoterutflykt i ÅreSkoterutflykt i Åre

Superkul utflykt som jag verkligen kan rekommendera. Speciellt om man åker med ett gäng som vill hålla samma hastighet som man själv. Personligen skulle jag gilla att åka ännu mer på t ex den stora Åresjön så man verkligen kan dra på!

1 kommentar

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Segling i Kroatien – ett underbart sätt att uppleva havet och mysiga städer i Kroatien!

Jag gjorde nyligen min första segling i Kroatien och det var verkligen ett underbart sätt att uppleva havet...

Beirut Cafe 25 år! Stockholms första Libanesiska restaurang

Beirut Cafe öppnade på Engelbrekstgatan på Östermalm för 25 år sedan och var då Stockholms första Libanesiska restaurang....

Taylow Swift Eras Tour i Sverige på Friends Arena

Wow! Vilken show. I söndags var jag med vår dotter på Taylow Swifts tredje konsert på Friends Arena...

Viner i Tyskland – 13 vinregioner. Franken är en av dem!

Tyskland har 13 vinregioner och en av de mest framstående vad gäller kvalitetsviner är Franken. Denna region ligger...