Bistroteket på Bondegatan – oväntat bra!

Dela inlägget:

Spontanmiddag med en god vän som föreslog att vi skulle testa Bistroteket på söder. Nytt ställe som jag inte hört talas om, så kul att testa. Bra krögare står bakom restaurangen – kocken Anders Berglund, tidigare Villa Godthem, Tures Brasserie och Eriks restauranger, och Makis Batsoulis som senast kommer från Jimmys Steakhouse och Jimmys Marina. Tanken är att mixa fransk, amerikansk och svensk husmanskost med en egen tvist.

Massor med gott på menyn, så vi lät vår kypare ge råd. Till förrätt delade vi på en Råraka ”pizza”.

En härligt frasig råraka med löjrom, rökt gräddfil, syrad rödlök och brynt smör som förvandlats till snö. Riktigt gott.

Till varmrätt Secreto D’iberico – ”Grisens hemlighet” – en centimetertjock muskel som sitter gömd på sidan av den kraftiga halsen, djupt inne vid skuldran mot frambenet.  

 

Otroligt saftigt och gott kött som serverades med sotade bönor och grillad citron. Enkelt men väldigt vällagat och en så stor portion att vi inte orkade någon dessert. Även om det fanns mycket i dessertväg på menyn som såg gott ut.

Så – Bistroteket – klart värt ett besök!

Lämna ett svar

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Senaste reportagen

Nedan finner du de senaste reportagen på bloggen!

Läs mer

Turkish Airlines Business Class till Uzbekistan

Jag har flugit med Turkish Airlines flera gånger, dels till Istanbul men även vidare från Istanbul till exempelvis...

La Girafe på Arlanda – bästa restaurangen på Arlanda

La Girafe på Arlanda är en av de senaste restaurangöppningarna på Terminal 5 och den som jag nu...

10 fakta om Prosecco – Italiensk proseccomiddag med Bottega

I veckan var jag på en Proseccomiddag på Grand Soleil med Bottega, där vi testade fem av Bottega's...

Restaurang Ärla  – prisvärd och ambitiös kvarterskrog på Östermalm

Restaurang Ärla öppnade på Östermalm i december 2023 och har fått lysande recensioner - och efter mitt första...